in ,

Berni Ekleston nezadovoljan

Berni Ekleston je izrazio prilično nezadovoljstvo zvukom novog 1,6 litarskog V6 turbo motora koji bi trebalo da bude u F1 od 2014. godine prema novim pravilima.

 

 

Motori će biti napravljeni prema potpuno novim normama o zaštiti čovekove sredine ali je Berni Eklseton izrazio nezadovoljstvo zvukom. „Slušao sam kako zvuče motori na Maranelu pre neki dan, čak i Predsednik Ferarija Luka Montecemolo je rekao da je zvuk užasan i da mu se ne sviđa“ izjavio je Ekleston.

 

 

„Žan Tod (Predsednik FIAe) će se verovatno otarasiti ove priče, a ja mislim da bi ovo trebalo da bude suspendovano barem na dve tri godine. Mislim da je bolje držati se ovoga što imamo, što bi na kraju ispalo i mnogo jeftinije nego kompletan razvoj novog motora. Mislim da bi se uštedelo 30%. Po meni, FIA je kriva za ove nove motore. Nije ovo Todova greška, Mozli (bivši predsednik FIAe) je započeo ovu priču i onda se sklonio“

 

 

Eklestonovi komentari bi sada mogli da izazovu lavinu loših komentara pogotovu kod proizvođača motora koji su počeli da rade na razvoju novih motora a koji su već sa rednog četvrtaka prešli na V6 konfiguraciju koju spremaju za F1.

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Tiket dana

Trka F1 na Tajlandu