0
AdmiralBet ABA Liga

Sutra od 6 košarkaši Zvezde gostuju Zadru

Teško protiv Zadra

Objavljeno: 01.10.12 u 12:19

Da Zadar nije naivna ekipa već smo mogli da vidimo protiv Partizana, kada ih je od pobede delio samo mali fond igrača, Zadar je vodio sve do 3 minuta pred kraj kada im je ponestalo igrača da završe utakmicu pobedom. Dok Zvezda potpuno razočarala svoje navijače u Splitu  i igrom ili i pristupom igri. Odbrana kao da nije postojala, a jedan poluprosečni igrač im je dao 32 poena.

Milivoje Lazić zna da pred njegovom ekipom stoji nimalo lak zadatak. Zadar je uvek bio najteže gostovanje Zvezdi i u poslednjih 20 godina su slavili samo jednom.

„Očekuje nas veoma teška utakmica. Zadrani su se sigurno napunili samopouzdanjem, jer su u prvom kolu u Beogradu odigrali veoma dobro. S druge strane, mi smo izgubili u Splitu zato sada imamo obavezu da u drastičnoj meri popravimo pristup i zabeležimo pobedu. Zadar ima odličan tim. To je sastav bez istaknutih pojedinaca, ali su popunjeni na svim pozicijama. Takođe, nedavno su potpisali ugovor sa veoma kvalitetnim plejmejkerom. U igri Zadra dominira krilnicentar Trevis Romeo, čije su osnovne karakteristike snaga, brzina i veliko iskustvo. Zadar je jako borbena ekipa koja često menja ritam, agresivni su i u odbrani i u napadu, igraju dosta kontri, a svoju šansu traže iz laganih poena i dobroj igri u tranziciji“, istakao je Lazić, „Mislim da će i u ovom meču mnogo toga zavisti od nas samih. Šansu za pobedu vidim samo u nama, odnosno u našem vrlo angažovanom pristupu. Ukoliko Zvezda ovoj utakmici bude pristupila na pravi način, to je naša šansa za uspeh ne samo na ovom meču, već u celoj sezoni. Moramo da prikažemo veću borbenost, želju, da izgaramo na terenu i siguran sam da će se taj trud isplatiti.“

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter