0
ATP

Nole hvali Endija

Objavljeno: 01.10.12 u 21:06

Prvi reket Srbije Novak Đoković poslednji takmičarski meč je odigrao protiv Endija Marija u finalu US Opena i smatra da mu je upravo on najveći konkurent na prestojećim turnirima.

Đoković želi da se vrati na prvo mesto ATP rang liste, a prvi korak će napraviti na turniru u Pekingu gde je postavljen za prvog nosioca. Protivnik srpskom teniseru će biti kvalifikant Mihael Ber.

„Tri nedelje bez tenisa su zaista dug period tokom sezone. Uzbuđen sam, jedva čekam prvi meč u Pekingu. Dobro sam radio u minulom periodu i želim da igram“, rekao je Novak, koji je je dvostruki osvajač turnira, u Pekingu je slavio 2009. i 2010. godine.

„Još uvek traje bitka za prvom mesti na ATP listi. Trudim se da ne razmišljam šta će se desiti do kraja sezone. Želim da se fokusiram samo na svaki naredni turnir. Istina je da mogu godinu da završim na prvom mestu, ali ne želim da kalkulišem ili razmišljam o rezultatima protivnika, koncentrisan sam samo na svoju igru.“

Đoković je u finalu Njujorka izgubio od trećeg tenisera sveta Marija, kome je to bio prvi gren slem trofej.

„U tenisu ništa ne možete da predvidite. Ima dosta stvari koje mogu da utiču na vašu karijeru. Najvažnije je da ostanete zdravi, jer se radi o sportu koji je fizički veoma zahtevan. Do sada smo Rafael Nadal, Rodžer Federer i ja osvajali velika takmičenja, ali Mari trenutno igra bolje nego ikada i mislim da će biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje narednih turnira. Međutim, pored njega mogu da iznenade Žo-Vilfred Conga, Tomaš Berdih, David Ferer“, smatra Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter