0
Fudbal

I to se događa

Objavljeno: 01.10.12 u 18:44

Verovatno malom broju ljudi bi bilo zanimljivo da gleda meč između Varteksa i Varaždina. Većina nebi obratila ni pažnju na konačan rezultat. Ono što je zanimljivo u duelu ove dve ekipe je to što je nekada uspešnu ekipu stare SFRJ pobedila ekipa koju su osnovali njeni nezadovoljni navijači.

Nekadašnji Varteks, koji je igrao jednom u finalu Kupa bivše Jugoslavije, a šest puta u finalu Kupa Hrvatske, odlukom uprave kluba 2010. promenio je svoje ime u ime grada, NK Varaždin. To se uopšte nije svidelo domaćim navijačima, koji su rešili da osnuju svoj klub – Varteks.

Finansijska kriza u svetu, pa i u samom fudbalu, uticala je i na propadanje NK Varaždin koji je zbog dugovanja izbačen iz prve, čak u šestu ligu. A u šestoj ligi ih je dočekao klub koji su osnovali njegovi nezadovoljni navijači.

Sanjali su navijači novog Varteksa da dočekaju svoj matični klub i to se dogodilo. Pred oko 4.000 gledalaca, Varteks je savladao Varaždin sa 2:1 i usrećio sve prisutne navijače koji nisu krili oduševljenje. Snovi se ipak ostvaruju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter