0
Fudbal

Sigurni Napoli i Lacio, gol Stevanovića

Objavljeno: 30.09.12 u 17:06

Odigrano je još šest mečeva 7. kola Serije A, a pobede su zabeležili Napoli i Lacio kao favoriti, a radovali su se po prvi put u sezoni navijači Palerma, a prvi put u istoriji je Peskara savladala Kaljari na Sardiniji, dok je Bolonja po navici tukla Kataniju, a tri boda je osvojio i Torino u Bergamu.
Lacio je posle dva vezana poraza od Đenove i Napolija uspeo da upiše sva tri boda. Na Olimpiku su dočekali Sijenu, koja je bila u dobrom naletu, ali je su nebeskoplavi sve rešili u prvom poluvremenu golovima Edersona i Ledezme. Paći je samo uspeo da smanji rezultat u 90. minutu.
Napoli se opet mučio u gostima, ali je na kraju došao do sva tri boda protiv Sampdorije. Bez golova je bil osve do 68. minuta kada je dosuđen penal za Napolitance koji je iskoristio Edison Kavani, a u toj situaciji je domaći tim ostao sa igračem manje jer je isključen Gastadelo.
Palermo je posle 13 mečeva došao do pobede u Seriji A! Oni su na Siciliji savladali leteće magarce iliti Kjevo sa 4:1! Sjajan je bio Fabricio Mikoli koji je postigao hettrik, ali nije sve išlo glatko ni ovoga puta iako rezultat to ne govori. Mikoli je doveo Palermo u vođstvo, ali je Rigoni izjednačio. Palermo je opet poveo preko Mikolija, ali je zatim ostao sa desetoricom na terenu jer je crveni karton dobio Brienca. Međutim, Kjevo to nije iskoristio, već su Đorđi i Mikoli potvrdili pobedu domaćina.


Peskara je prvi put u istoriji došla do bodova na Sardiniji protiv Kaljarija. Slavili su delfini sa 2:1 i tako naneli još muka očajnom Kaljariju ove sezone, koji ostaje jedini tim bez pobede. Peskara je povela sa 2:0 golovima terlicija i Vejsa, a poraz domaćih je ublažio Pinilja.
Torino je bio surov prema Atalanti u Bergamu. Domaći su poveli golom Denisa, ali je zatim usledila kanonada gostiju i pet uzastopnih golova. Dva je dao Rolando Bjanki, a po jednom su se upisali Gazi, Ambrozio i srpski internacionalac Alen Stevanović, koji je u igru ušao u 59. minutu a upisao se sedam minuta kasnije.
Bolonja je po navici savladala Kataniju, danas je bilo 4:0! Dva gola je dao Alberto Đilardino, a po jedan su postigli Guarente i Kone. Od 14 mečeva protiv Katanije na svom terenu Bolonja je dobila 12!
Rezultati 7. kola Serije A:

Parma 1 1 Milan
Juventus 4 1 Roma
Udineze 0 0 Đenova
Atalanta 1 5 Torino
Bolonja 3 0 Katanija
Kaljari 0 2 Peskara
Lacio 2 0 Sijena
Palermo 4 1 Kjevo
Sampdorija 0 1 Napoli
Inter Fiorentina
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter