1
Domaći fudbal

Smestili mi političari

Objavljeno: 29.09.12 u 10:57

U OFK Beograd je došao kao spasilac iako je zbog navodnih malverzacija na Karaburmi i dalje pod istragom zbog zloupotrebe službenog položaja. Optužuju ga da je protivpravno prisvojo milione od prodaje igrača, ali Zvezdan Terzić tvdri da to nije istina.

 

Šta više, kaže da je spasao klub, mada priznaje da je povremeno radio mimo propisa, ali naglašava da je tako funkcionisala cela zemlja.

 

„Odgovorno tvrdim da sam uvek radio u interesu OFK Beograda. Račun kluba je dve i po godine bio u blokadi, pa smo se snalazili kako smo znali, odnosno obaveze koje smo imali plaćane su gotovinom. Ukoliko neko smatra da je to moj greh, spreman sam da odgovaram.

 

Svaki dinar koji je ušao ili izašao iz kluba bio je zaveden kroz internu klupsku blagajnu, za šta postoji adekvatna dokumentacija. Pitam se, da li su tada ministri benzin kupovali na pumpama ili kod švercera pored puta? Pa naravno, od švercera. Tako je funkcionisala cela zemlja“, kaže Terza.

 

Prema Terzićevim rečima rad u fudbalu je velika muka i u njemu nema milionske zarade, kao što mnogi misle.
„Pitam se zašto niko tajkuna nije došao u neki klub i udvostručio svoj imetak, kad je već toliko lako zaraditi novac? Odgovor je prost, zato što u fudbalu postoji samo siguran rashod, a prihod je veoma neizvestan.
Fudbal je najbolji je skretničar sa svakodnevnih problema i neko od političara je to iskoristio i ljudi su se bavili fudbalom, a ne suštinskim problemima u zemlji. U Srbiji ne postoji zakon o sportu koji bi definisao ko je stvarni vlasnik kluba, ko je u obavezi da ga finansira, ko ima pravo da posle investiranja sredstava uzme ostvareni profit, kao u bilo kom legalnom biznisu“, rekao je Terzić

 

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Smestili mi političari | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hello there! This article couldn’t be written any better! Looking at this post reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I’ll send this article to him. Pretty sure he’s going to have a great read. Thank you for sharing!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter