0
AdmiralBet ABA Liga

Radnički poražen u Kragujevcu od Olimpije

Promašena utakmica Radničkog

Objavljeno: 29.09.12 u 18:56

Da li zbog iscrpljujućih priprema ili čeva već, tek današnja utakmica u Jezeru je bila mučna za gledanje. Katastrofalan šut, forsiranje tri poena koje jednostavno ne ide, i previše  promašenih zicera obeležili su ovaj meč. U svakom slučaju Olimpija slavi u Jezeru 71:65 (16:12, 15:6, 7:26, 27:27) iako je dala u drugoj četvrtini samo 6 poena, ali sa 53 poena (8 trojki) u drugom poluvremenu uspela je da dobije meč. Radnički je meč završio sa šutom za 3 poena od 15% (4-26).
U prvoj četvrtini se igrao egal bez iskakanja ekipa i na odmor se otišlo 16:12. Druga četvrtina je za Olimpiju zamalo bila fatalna, Slovenci su postigli samo 6 poena uz izuzetno loš šut iz igre pa Radnički dolazi do prednosti 31:18. Treba pomenuti da ni Radnički nije igrao kako treba i da su imali velike probleme u napadu, kako je Olimpija igrala, Radnički je trebalo da ima bar +25 na poluvremenu. U prvom delu igre Olimpija je imala samo 18% šuta iz igre.

Problemi u napadu postaju velika boljka za Radnički u trećoj četvrtini, lopta ne ide u koš, jako loše odluke u napadu, dok Olimpiju lagano kreće šut. Pejdž je sa pet poena pokrenuo Olimpiju, da bi potom Bejns i Blažić doneli seriju 11:3 za povratak na samo koš zaostatka (36:34). Krstović na trenutak zaustavlja nalet gostiju, ali pošto je Bejns izjednačio sa penala (38:38), Pejdž sa dve trojke donosi preokret i vođstvo za Olimpiju 44:38, uoči poslednjih deset minuta.

U poslednjoj četvrtini Radnički je pokušao da se vrati, čak stigao i na samo minus 1 preko Markovića koji se prekasno budi, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi Olimpija večeras. Odlučujući trenutak je kada su sudije propustile da sviraju aut Olimpiji a posle čega je tehnička greška dosuđena Muti Nikoliću. jedini mogući trenutak za povratak posle toga upropastio je Marković faulom u napadu, a sigurnim slobodnim bacanjima Olimpija dolazi do pobede.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Jaka Blažić 19 poena (10 sa bacanja) a junak preokreta bio je  Pejdž sa 15 poena. Kod Radničkog istakao se Sinovec sa 15 poena.

Radnički: Miljenović, Sinovec 15, Jović, Marković 7, Emening 2, Birčević 7, Borisov 2, Krstović 12, Mijatović, Vajt 6, Dragojlović 3, Vortington 11

Olimpija: Voters 1, Prepelić 4, Blazić 19, Raniko 8, Salin 9, Bejns 12, Bubnić 3, Pejdž 15

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter