0
AdmiralBet ABA Liga

Vrlo loše izdanje crveno belih na premijeri u Splitu

Poraz favorizovane Zvezde

Objavljeno: 29.09.12 u 22:51

Zvezda je kao veliki favorit poražena u Splitu, pre svega katastrofalnom odbranom i još gorim izvođenjem slobodnih bacanja. Mimica je praktično sa Vujčićem sam pobedio Zvezdu koja mora mnogo da se zapita posle ove utakmice. Kontranapadima i trojkama igrači Splita su predstavljali nereševu enigmu presporoj Zvezdi. Mimica je postigao čak 32 poena bez ijedne izgubljene lopte. Zvezda je poražena od ekipe koja ima 7-8 igrača u rotaciji. na kraju 87-81 za Split.

Početak sezone kakvo Zvezda nije nikako očekivala.

Trener Milvoje Lazić je na teren od prvog minuta poslao sledeću petorku: Nelson, Rakočević, Simonović, Savović, Braun.
Zvezda je krenula malo prenervorzno i sa dosta rupa u odbrani, loše se branio pik end rol pa je Split imao konstantnu prednost. Braun je napravio dva faula u 2 minuta pa se vratio tek pred kraj druge četvrtine u igru. Prvu četvrtinu obeležio je veliki broj faula, pogotovu u napadu, Zvezda prima mnogo koševa sa niskog posta od Sobina i Vujčića. Zvezda trojkama i bacanjima drži priključak pa je posle 10 minuta 26:21. Split je imao tada šut iz igre 8/9 za dva.
Početkom druge četvrtine Zvezda kreće sa čvršćom odbranom, to odmah daje rezultate i nošena Katićem u napadu prelazi u vođstvo. Posle tajm auta Split dolazi sebi, Mimica je nerešiva enigma za Zvezdu pogađa skoro svaki šut preko ruke a Split ulazi u seriju 10-0. Zvezda koševe prima jako jeftino posle kontra napada i veoma sporog vraćanja u odbranu posle datih ili promašenih poena. Mimica praktično zatrpava koš Zvezde. U završnici poluvremena, Mimica vezuje 4 promašaja  Zvezda pravi seriju 9-0 i Zakucavanjem Brauna u poslednjoj sekundi stiže na 42-41. Kako je Zvezda igrala, vrlo je dobar rezultat izvukla. Zvezda je promašila 8 penala u prvom poluvremenu.
Na početku treće četvrtine Braun prvo promašuje oba bacanja, posle pravi i svoj treći faul. Ali i Sobin pravi četvrti faul. Vujčić je preuzeo ulogu glavnog igrača od Mimice, pa sve akcije u napadu idu na njega i on vezuje 7 poena a u odbrani blokira Brenda. Ali Zvezda nekako uspeva da održi priključak, ali posle tajmauta Split vezuje pet poena i beži na +6. Zvezda i dalje jako loše igra odbranu ali Rakočević drži Zvezdu na -5. Nelson vezuje 6 poena i igra sjajnu odbranu pa Zvezda dolazi na samo -1 što je i kraj četvrtine 62:61.
Poslednju četvrtinu Zvezda počinje čudno dosuđenom nesportskom ličnom Rakočeviću i Split opet beži na +5. A Subotić, Vukušić i Sobin iz Splita dobijaju po petu ličnu. Tako da Split ostaje bez prvotimaca na 5 minuta do kraja i +5. Zvezdi u  odbrani ne ide pa ne ide, na  4:12 do kraja Zvezda posle ko zna koje kontre prima poene i Split ide na +7 a Milivoje Lazić traži tajm aut. Trojka Mimice neutrališe trojku Čovića a Braun pravi korake, a Mimica teroriše Zvezdu daje još nekoliko trojki ima 32 poena i vodi Splićane ka pobedi. Serijom 21-4 Zvezda uspeva da ublaži poraz i izbegne veću broku, na kraju 87-81 za Split.

Mora se reći da je Zvezda rotirala mnogo igrača i nije se desilo ni par minuta da potraje jedna petorka, takođe vrlo malo akcija se završavalo spoljnom linijom gde je Zvezda najjača već se išlo pod reket.

Zvezdu u sledećem kolu čeka još teže gostovanje u Zadru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter