0
Fudbal

London je plav

Objavljeno: 29.09.12 u 15:40

U londonskom derbiju između Arsenala i Čelsija, koji je danas igran 151. put, trijumf su ostvarili plavci i to rezultatom 2:1, i na taj način su zadržali lidersku poziciju na tabeli posle 6. kola Premijer lige sa 16 bodova, a Arsenal je doživeo prvi poraz u sezoni.
Arsen Venger je odlučio da meč sa klupe počnu Žiru i Volkot, pa su napred bili Podolski, Žervinjo i Kazorla. Sa druge strane, Di Mateo ništa nije menjao u odnosu na tim koji je savladao Stouk, pa je pomalo iznenađujuće počeo sa ofanzivnom formacijom gde su napred bili Oskar, Mata, Azar i Tores.
Upravo je Fernando Tores postigao prvi gol, posle centaršuta Huana Mate i loše intervencije Lorana Koščelnog, koji je morao da izbaci loptu. Svakako treba istaći i sjajan potez Toresa koji je idealno šutirao. Imao je Španac šansu da povisi na 2:0, izašao je sam ispred Manonea, koji je i dalje na golu tobdžija, krenuo u dribling, pojavio se Koščelni, Tores je pao, ali penala nije bilo i čini se da je Etkinson ispravno postupio.


Arsenal je od tog momenta krenuo ofanzivnije, počeo da opseda gol Čeha i konačno izjednačio u 43. minutu kada je Žervinjo postigao pogodak posle pasa Okslejda Čembrlena, koji je zamenio povređenog Diabija.
U drugom poluvremenu novi slobodan udarac za Čelsi, malo više ka sredini nego u prvom poluvremenu kada je Tores zatresao mrežu. Mata opet pored lopte, ide direktno u gol, Koščelni kreće ka njoj i staje što zbunjuje Manonea i Čelsi opet vodi.
Arsenal nije uspeo da stvori mnogo šansi do kraja meča, Čelsi je uspevao da umiri igru kada god je hteo, a najbolje dve šanse za domaći tim imali su Podolski koji je šutirao glavom, a Čeh sjajno intervenisao. Drugu priliku imao je Žiru koji je ušao umesto Podolskog, šutirao je, lopta zakačila Luiza, ali je Čeh pokazao zašto je jedan od najboljih golmana sveta.
Ali imao je Francuz još jednu fenomenalnu priliku Čembrlen i Žervinjo su ga izbacili 1 na 1 sa Čehom, a Žiru je pogodio samo spoljni deo mreže.
Obe ekipe igraju u Ligi šampiona, pa naredni meč Arsenal igra sa Olimpijakosom, a Čelsi gostuje Nordsajelandu. A u sledećem kolu Premijer lige Arsenal igra novi gradski derbi sa Vest Hemom, a Čelsi dočekuje Norič.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter