0
AdmiralBet ABA Liga

Musli sačuvao Partizan bruke

Objavljeno: 28.09.12 u 22:13

Večeras se u vrelom Pioniru, pred 5000 ljudi, moglo desiti veliko iznenađenje. Potpuni autsajder Zadar je sve do samog kraja imao prednost, ali zbog nedovoljnog fonda igrača nije imao mogućnosti da iznenadi više nego bledi Partizan. Podatak da je Partizan je prvu put na utakmici došao u vođstvo tek u 37. minutu možda dovoljno govori. Krajnji rezultat je 81:74.

 

Duško Vujošević je počeo sa petorkom: Vesterman, Milosavljević, Bertans, Gordon, Milutinov koja je u meč ušla prenervozno i ishitrenim rešenjima domaćih a pre svega šutem gostiju 7/7 Zadrani dolaze na 16:7. Partizan je celu utakmicu katastrofalno šutirao, pogotovu za tri poena (u jednom trenutku je bilo 1/17) i treba se zapitati šta bi se desilo da je Zadar imao još igrača u rotaciji. Prve dve četvrtine se igrao, manje više, egal uz konstantnu prednost gostiju od 2 do 4 poena. U trećoj četvrtini, posle serije promašaja, Partizan je ostao i bez Duleta Vujoševića koji je zaradio drugu tehničku grešku i bio isključen do kraja utakmice. Zadar je tada imao čak +10. Publika je tada krenula da gadja zadrane koji su napustili parket, utakmica se nastavila tek posle dolaska pojačanih policijskih snaga ali i pošto se publici obratio isključeni trener Partizana.

Poslednjih 5 minuta zadrani su igrali bez ijednog centra, pa je to iskoristio reprezentativac Dejan Musli koji je nosio Partizan do pobede. Ovako u trenutku kada dalmatinci ostaju bez ijedne četvorke i petice, odgovornost preuzima Musli daje nekoliko vezanih poena i skače u napadu kada treba. Đekić i Anđušić pogađaju trojke i Partizan dolazi do preokreta u 37. minutu. Do kraja mnogo sigurnijom igrom Partizan lako održava prednost i odnosi više nego tešku pobedu na premijeri.ž

Najefikasniji u redovima Partizana bili su Dejan Musli, Danilo Anđušić i Tori Tomas sa po 12 poena, a kod gostiju ubedljivo najbolji je bio Trevis sa 19.

Svaki početak je težak, i istina je da su crno beli igrali bez kapitena Lučića koji se još nije dovoljno oporavio, ali Partizan u nastavku sezone mora mnogo bolje od prikazanog večeras ukoliko hoće da ponovi bar deo uspeha prošlih, šampionskih, generacija.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter