0
Košarka

Prvi čovek Zvezde se oglasio povodom izjava Duška Vujoševića

Čović traži jednakost Zvezde i Partizana

Objavljeno: 28.09.12 u 13:33

Kako je trener Partuzana izjavio da će premijer Ivica Dačić pomoći Partizanu, Nebojša Čović je, možemo reći očekivano, odreagovao na to.

„Da se odmah razumemo, mi ni u jednom delu ne tražimo bolji, nego jedak status sa svojim najvećim gradskim rivalom. Ova borba neće biti laka ni kratka i to mi znamo, ali moramo kao ljudi odgovorni za ovaj klub na tome svakodnevno da radimo.Daleko od toga da u Srbiji postoje samo ta dva kluba. Partizan i mi istorijski približno imamo jedan sportski uspeh. Nekada je potpuno bila dominantna Crvena zvezda, a u poslednje vreme to je Partizan. To su rezultati ciklusa koji zavise od puno faktora i koji dolaze kroz dugoročan i kontinurano dobar rad na svim poljima“, rekao je Čović.

Izgleda da su ove sezone najbitnije košarkaške teme budžeti i to za oba naša najveća kluba.

„Mi ovde pristuni ne pamtimo da je kroz istoriju podrška jednom klubu, da ne pričam u rebusima, Partizanu, od strane države bila mnogo veća, te između klubova neuravnotežena kao u protekle četiri godine. Država je dozvolila da u pretprošloj sezoni naš klub ima samo 400.000 evra, od čega su samo 250.000 bila sponzorstva i donacije. Procenite sami da li je to bilo korektno. Tada to nikome nije smetalo, ni rivalu ni državnim funkcionerima. Vladala je potpuno zabrana ulaganja u Zvezdu a govorili su nam ‘sami ste krivi’. Mi kad se približimo da bar u nečemu budemo jednaki, pominju se mitinzu, pa gospodo, ako treba da držimo mitinge nije problem, mi smo spremni, ali uvek moramo znati šta je istina i ko se zašta bori. Da li se neko bori za visoku plati ili kosmičku pravdu? Mi ćemo se boriti za jednak tretman.“

„Kao i kod svake državne institucije, zalagaćemo se i kod premijera Dačića uprkos tome što je navijač Partizana, da i on ima ravnopravan tretman. To smo zamolili i gospodina Vučića, koji je navijač Crvene zvezde“, rekao je Čović.

On je podsetio i da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić lično urgirao da Partizan dobije veću pomoć od Zvezde od strane Telekoma.


Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović postavio je nekoliko pitanja javnosti Srbije i želeo bi da dobije odgovore kako bi se situacija konačno u zemlji i sportu stabilizovala:

  • Koliko para su zvezda i Partizan dobili od državnih preduzeća u prethodne četiri godine?
  • Koliko od grada u istom periodu?
  • Koliko smo dobila para od ministarstva za sport?
  • Koliko je ko poreza platio, a koliko ko nije?
  • Koliko su plate svih zaposlenih u Zvezdi i Partizanu, shodno tome da ja radim honorano iz ljubavi prema klubu?
  • Da li oba kluba posluju preko svog računa ili preko nekih drugih računa?
  • Koliko i kome duguje Zvezda, a koliko i kome Partizan?

 

Iskreno se nadamo da ove izjave Nebojše Čovića, bio on potpuno u pravu ili ne (nije na nama da sudimo), neće pokrenutu lavinu prepucavanja kao letos sa trenerom Partizana.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter