0
ATP

Troicki poražen od Monfisa

Objavljeno: 27.09.12 u 13:57

Poražen je od Gaela Monfisa sa 0:2 u setovima (5:7, 5:7). Nije tajna da je Troicki nezadovoljan svojim igrama i rezultatima u poslednjih godinu-dve.

 

Zato je prekinuo dugogodišnju saradnju sa trenerom Janom De Vitom, odlučio je da promeni i reket, ali sve to ga je, izgleda, samo dodatno dekoncentrisalo.

 

Protiv Monfisa je vodio sa 4:1, uz dva brejka prednosti, ali je izgubio šest od narednih sedam gemova, od toga tri na svoj servis.

 

Kada se našao u osetnom deficitu, Monfis je odigrao nekoliko sjajnih poena, postepeno podigao samopouzdanje i vratio se u meč. Ključne za preokret bile su Viktorove neiskorišćene brejk lopte pri rezultatu 4:2, ali i Monfisova pogođena linija, kada se svima u dvorani činilo da će set otići u „taj brejk“.

 

Francuz je izjednačio na 40:40 i u nastavku tog gema obezbedio vođstvo od 1:0 u setovima.

 

Drugi set protekao je u ravnopravnoj borbi, uz „brzu“ razmenu brejkova (3:1 Monfis, 3:2 Troicki), da bi Viktor asom u desetom gemu spasio prvu meč loptu.

 

Uspeo je nakon toga da izjednači na 5:5, a onda još jednom posustao na pragu „taj brejka“!

 

Čast našeg tenisa u četvrtfinalu će braniti prvi nosilac Janko Tipsarević, koji čeka boljeg iz meča Fernando Verdasko (5, Španija) – Donald Jang (SAD).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter