0
Domaći fudbal

Fudbaleri Crvene zvezde se plasirali u osminu finala Kupa Srbije

Zvezda u 89. minutu do pobede

Objavljeno: 26.09.12 u 17:52

U prelepoj atmosferi na renoviranom stadionu na Čairu pred oko 13.000 gledalaca Crvena zvezda je savladala domaći Radnički sa 2:1 (1:0) u šesnaestini finala Kupa Srbije. Golove za Zvezdu su postigli Milunović u 35 i Jovanović u 89, dok je strelac za Radnički bio Ranđelović u 77. minutu.

Za Radnički meč su počeli: Perić, Đorđević, Vukomanović, Ranšelović, M. Petrović, S. petrović, Jovanović, Pejčić, Kolarević, Stefanović i Binić, a za Crvenu zvezdu: Kirovski, Mikić, Pantić, Jovanović, Mladenović, Mijailović, Milijaš, Vešović, Lazović, Milunović i Kasalica

Fudbaleri Crvene zvezde su prvi došli u šansu preko Marka Vešovića koji je šutirao sa dvadesetak metara pored desne stative. Uzvratio je Radnički kada je Vukomanović iz slobodnog udarca tukao direktno u gol, ali je Kirovski uspeo da loptu izbaci u korner. Došli su Beograđani do nove šanse kada je Kasalica iz voleja pokušao da ugrozi gol domaćina koji uspeva da izblokira ovaj udarac. Još jednom se golman Radničkog Miloš Perić odličnom intervencijom istakao kada je Milijaš posle odličnog dodavanja Kasalice šutirao iz prve. Ponovo je Kasalica ušao u priliku i sa devet metara snažno šutirao, ali je Perić ponovo fantastično intervenisao. Zvezda je napokon krunisala potpunu dominaciju na terenu u 35. minutu kada je posle šuta Pantića lopta stigla do Luke Milunovića koji se lako oslobodio svog čuvara i loptu plasirao u gol Radničkog. Mogli su beogradski crveno beli posle dva minuta da udvostruče prednost posle greške domaćina koju koristi Lazović i loptu šalje Kasalici, ali mu je Perić u situaciji “jedan na jedan” ušao u šut i odbranio. Opet je Filip Kasalica ušao u šansu posle odličnog pasa Nenada Milijaša i malo iskosa sa desne strane šutirao pored gola.

U nastavku susreta Radnički je zaigrao znatno angažovanije. Joavnović dolazi u priliku, ali Kirovski sjajnom paradom zaustavlja šut sjajnog napadača. Lazović je mogao da poveća Zvezdinu prednost, ali je oklevao što je iskoristio kapiten domaćih, uklizao mu i otklonio opasnost po svoj gol. U 64. minutu je Jovanović makazicama sa petnaestak metara pokušao da savlada Kirovskog, ali je lopta prošla pored leve stative. Vukomanović je šutirao sa ćoška šesnaesterca u suprotan ugao golmana Zvezde, ali je bio neprecizan. Ponovo je Vukomanović snažno šutirao u gol Zvezde, a loptu koja je išla pod prečku u korner izbacuje Kirovski. Izjednačio je Radnički u 77. minute preko Ranđelovića koji je iskoristio priliku kada mu je lopta pala na pet metara od mreže gostiju posle kornera. Međutim, Zvezda dolazi do pobedonosnog gola u 89. minute posle kornera koji je izveo Milijaš a odličan centaršut je iskoristio Milan Jovanović koji je loptu glavom sporveo u mrežu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter