0
Evropske lige

Hofenhajm unesrećio Štutgart, farmeceuti uspavali Augzburg, sjajno veče gostiju

Tragične švabe, moćni Hanover

Objavljeno: 26.09.12 u 21:55

Odigrano je preostalih pet mečeva 5. kola Bundeslige, a sa tragičnom formom nastavio je Štutgart. Oni su do ovog kola osvojili samo dva boda i uz Augzburg bili jedini tim bez pobede. Tako je i ostalo.
Štutgart je dočekao Hofenhajm, koji ih je rasturio na Mercedes Benc areni sa 3:0. Pobedu ekipe Markusa Babela najavio je Japanac Takaši Usami golom u 5. minutu, a na startu drugog poluvremena je svima bilo jasno da švabe neće doći ni do boda. Hoselu je pogodio u 47. a Džonson u 58. minutu za ubedljivih 3:0. Bruno Labadija bi uskoro mogao da dobije otkaz u Štutgartu. Već za vikend tačnije, ako ga uošte i dočeka i meč sa Nirnbergom. Zdravko Kuzmanović je ušao u 56. minutu…
Hanover nastavlja sa fenomenalnim partijama. Oni su na svom terenu pregazili Nirnberg sa 4:1. Štindl i Hušti su pogodili u prvom poluvremenu, da bi Didije Ja Konan sa dva brza gola u drugom poluvremenu rešio pitanje pobednika. Uspeo je Nirnberg da smanji do kraja meča preko Čendlera.
To je bila i jedina pobeda domaćina večeras u Bundesligi. Pored Hofenhajma slavili su i Leverkuzen i Verder i HSV! Bajeru je bilo dovoljno 45 minuta protiv Augzburga da pokaže da je za nekoliko klasa bolji od protivnika, kome se smeši Cvajta ove godine. Kisling, Volšajd i Šurle su doneli Leveru nedostižnih 3:0, a poraz je ublažio Verner u 53. minutu.
Verder je slavio u Frajburgu sa 2:1, a domaćin ima za čim da žali pošto je posle 45 minuta vodio golom Šmidta. Žozep Akpala se prvi put upisao u strelce u dresu VErdera i izjednačio, a sva tri boda ekipi sa Vezera doneo je Aron Hant.
Posle pobede nad Dortmundom HSV je preporođen, ali i dalje im nedostaje sreća. Remizirali su na gostovanju protiv Borusije Menhengladbah 2:2! Isplatilo se čelnicima Hamburga poverenje koje su imali u menadžera Torstena Finka, a počeo je sam da se isplaćuje i Van der Vart koji je timu iz Hamburga doneo vođstvo. Štrancl je izjednačio u 39. minutu, ali je Rudnevs u poslednjim momentima prvog poluvremena vratio vođstvo gostima. Želeo je Menš da napadne, ali je Štrancl dobio crveni karton u 54. minutu i napravio penal. Van der Vart nije uspeo da povisi na 3:1, pa je u poslednjim sekundama usledila kazna, gol za remi postiže Alvaro Domingez, koji zbog proslave dobija i karton.
Rezultati 5. kola Bundeslige:

Ajntraht 3 3 Dortmund
Bajern 3 0 Volfsburg
Grojter Firt 0 2 Dizeldorf
Šalke 3 0 Majnc
Augzburg 1 3 Leverkuzen
Hanover 4 1 Nirnberg
Frajburg 1 2 Verder
Menhengladbah 2 2 HSV
Štutgart 0 3 Hofenhajm
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter