0
Košarka

Posle pogrdnog skandiranja na račun porodice Nebojše Čovića na promociji ekipe KK Partizan, Zvezda se oglasila saopštenjem

Sramota za Partizan

Objavljeno: 26.09.12 u 15:41

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem za javnost povodom uvreda koje su mogle da se čuju od strane publike tokom zvaničnog predstavljanja tima Partizana za novu sezonu.

“Košarkaški klub Crvena zvezda najoštrije osuđuje uvrede i horska, pogrdna skandiranja koja su upućena na račun porodice predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića i našeg kluba tokom promocije novog tima Patizana za sezonu 2012/2013 na Kalemegdanu. Manifestacija kojom je trebalo da se predstave novi igrači i članovi stručnog štaba KK Partizan pretvorena je u pozornicu za najbrutalnije vređanje supruge prvog čoveka crveno-belih, kao i našeg kluba, što predstavlja veliku sramotu za KK Partizan koji se ponosi svojim navijačima. Uvrede najgore vrste mogle su se čuti u nekoliko navrata, nisu predstavljale akt neodgovornih i nekulturnih pojedinaca već zajedničko, gotovo euforično skandiranje navijača Partizana što zaslužuje najoštriju kritiku i osudu.

Tragičnije od pogrdnog skandiranja navijača bilo je nonšalantno ponašanje čelnika KK Partizan koji su stidljivo, bez mnogo truda to „pokušali“ da zaustave. U tome nisu uspeli i to im ne služi na čast, kao ni činjenica da su na gnusne prozivke mnogi čelnici crno-belih bili potpuno ravnodušni. Sve to je rukovodstvo KK Partizan moralo pre svega da predupredi, jer se ovakav epilog mogao naslutiti posle njihovih neodmerenih, nekorektnih i nepristojnih nastupa u medijima u kojima je preovladavao govor mržnje i koji je u najvećoj meri doprineo stvaranju ovako nezdrave atmosfere koja prevazilazi sve granice dobrog ukusa i zdravog razuma. Međutim, KK Crvena zvezda je svesna realne situacije koja vlada u KK Partizan i zato ne očekuje izvinjenje, javnu osudu i ograđivanje od nastupa navijača crno-belih.

Da je moguće organizovati promociju tima bez i najmanjeg incidenta, gospodski, kako dolikuje klubu bogate istorije i duge tradicije pokazala je Crvena zvezda samo dva dana ranije i nekoliko metara dalje, na svojim otvorenim terenima. Nismo se bavili večitim rivalom, nikoga nismo vređali, nije upućena nijedna pogrdna reč, a takođe smo okupili veliki broj navijača. I na to smo ponosni.

Sve ovo što se dogodilo u utorak 25. septembra u večernjim satima na otvorenim terenima KK Partizan na Malom Kalemegdanu je opomena rukovodstvu naše Kuće košarke, ali čelnicima ABA i naše Super lige. KK Crvena zvezda neće trpeti omalovažanja i uvrede bilo kakve vrste i zahtevaće maksimalnu angažovanost nadležnih organa u sprečavanju ovakvih i sličnih nastupa navijača i njihovo najoštrije sankcionisanje.

KK Crvena zvezda ulaže napore za normalizaciju odnosa sa KK Partizan, ali ne mogu se normalizovati odnose sa nekim kome je opsesija mržnja prema Zvezdi i njenom rukovodstvu. Verujemo da će čelnici Košarkaškog saveza Srbije imati u vidu i ovu činjenicu kada javno komentarišu odnose naša dva najtrofejnija kluba.” – stoji u saopštenju kluba.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter