0
Fudbal

Milan konačno pobedio na San Siru, Inter opet odličan u gostima, kiks Rome

Kavani demolirao Lacio

Objavljeno: 26.09.12 u 22:38

Odigrano je devet mečeva 5. kola Serije A večeras, a u derbiju kola Napoli, tačnije Edison Kavani, se poigrao sa ekipom Lacija i slavio sa 3:0 na San Paolu. Sve golove na meču dao je fantastični Urugvajac, a redom je pogađao u 19, 31. i 64. minutu. Ovo je njegov prvi hettrik u sezoni, a verujemo da će ih biti bar još četiri do kraja sezone. Napoli je na ovaj način uz Juventus ostao jedini neporaženi tim u ligi i ima isti broj bodova kao stara dama na vrhu tabele – 13.
Milan je konačno došao do trijumfa na San Siru i razbio čini milanskih klubova u Milanu ove sezone. Golom Stefana El Šaravija posle asistencije Rikarda Montoliva poveli su protiv Kaljarija u 16. minutu. Konti je dobio crveni u 66. minutu, pa je bilo jasno da gosti sa Sardinije ipak neće moći ni do boda. El Šaravi je u 82. minutu otklonio svaku sumnju oko pobednika meča svojim drugim golom. Alegri je zahvaljujući pobedi nad svojim bivšim klubom zadržao posao, bar na još neko vreme.
Inter je nastavio sa fantastičnim partijama u gostima od početka sezone i ostvario novu pobedu. Savladali su leteće magarce sa 2:0, a poveli su preko Alvara Pereire. Inače, meč je bio interesantan, Inter je promenio formaciju u 3-5-1-1, a Kjevo je promašio nekoliko dobrih prilika da dođe do izjednačenja. Snajder se povredio u prvom poluvremenu i videćemo koliko će odsustvovati sa terena. Meč je rešio svojim trećim golom u sezoni Antonio Kasano, a bilo je još po dve šanse do kraja meča, međutim rezultat je ostao nepromenjen.
Roma nije uspela da savlada Sampdoriju na Olimpiku, a imali su sve potrebne uslove da to učine. Poveli su golom Totija, da bi zatim imali i grača više, pošto je crveni karton u 46. minutu dobrio Marseka. Ipak, tim iz Đenove dolazi do boda pogotkom Maronea.
Boško Janković je presedeo meč na klupi u ekipi Đenove koja je na Marasiju remizirala sa Parmom. Gosti su poveli preko Alesandra Lukarelija u 27. minutu, a bod grifonima doneo je Marko Borijelo u 88. minutu sa bele tačke.
U duelu srpskih internacionalaca Alena Stevanovića sa jedne i Željka Brkića i Dušana Baste s druge strane, meč bez golova odigrali su Torino i Udineze. Stevanović je igrao do 70. minuta, a Basta i Brkić su igrali svih 90. minuta.
Rezultati 5. kola Serije A:

Fiorentina 0 0 Juventus
Peskara 1 0 Palermo
Milan 2 0 Kaljari
Roma 1 1 Sampdorija
Katanija 2 1 Atalanta
Kjevo 0 2 Inter
}enova 1 1 Parma
Napoli 3 0 Lacio
Torino 0 0 Udineze
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter