0
Auto Moto

Ferari mora da napreduje

Objavljeno: 25.09.12 u 11:38

Ferari je svestan da mora da unapredi automobil kako bi osigurali da Fernando Alonso osvoji titulu, jer se sada Fetel opasno približio na 29 poena. Jedan od glavnih razloga zašto je Alonso na prvoj poziciji je činjenica da su njegovi rivali imali dosta pehova tokom sezone, mada su i Fetel i Hamilton odnosili i pobede čime su pokazali da imaju brze bolide.

 

U Ferariju su veoma svesni da ništa nije gotovo:“Iza nas je težak vikend u Singapuru, ali finalni rezultat nije tako loš.“ izjavio je Stefano Domenikali, direktor Ferari tima. „Istina je da je razlika između prvoplasiranog Alonsa i sada drugog Fetela manja nego što je bila ona između Alonsa i Hamiltona, ali je zato povećao prednost u odnosu na ostale ozbiljne konkurente za titulu. Kada je šampionat konstruktora u pitanju, situacija je slična kao i ranije, iako smo za nijansu bliži drugom mestu.

 

Pred nama je još 6 trka do kraja sezone i moramo da napravimo iskorak po pitanju performansi, jer ne možemo da se oslanjamo na nekonzistentnost drugih timova. Ono gde mi moramo da se poboljšamo su steze koje zahtevaju maksimalan daunfors. Ipak, ne smemo ni da preterujemo sa eksperimentima, kako ne bi napravili nešto što nam neće ići u prilog. Uglavnom je to nešto na čemu treba da radimo i to nam je prioritet u narednim danima. Drugo što nam se postavlja kao prioritet je da ostanemo konzistentni, jer se greške na kraju šampionata uvek skupo plaćaju.“

 

Osim na stazi Spa u Belgiji kada ga je sa staze oduvao Grosjean onemogućivši ga da se bori za plasman, Alonso je završio sve trke do sada i na svim trkama osvajao bodove.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter