0
Auto Moto

Borba za titulu

Objavljeno: 25.09.12 u 10:01

Dženson Baton vidi Fernanda Alonsa i Sebastijana Fetela kao dva glavna konkurenta za osvajanje titule u 2012, uprkos činjenici da Meklaren za koji on vozi već neko vreme ima najbrži bolid, što se pokazalo i u Singapuru.

 

Pošto je Luis Hamilton sa vodeće pozicije ispao iz trke posle kvara na menjaču, pao je sa druge pozicije u generalnom plasmanu na ćetvrtu i sada ima zaostatak od 52 poena za Alonsom. Baton je trku završio na drugoj poziciji iza Fetela, ali njegove šanse za titulu su minorne, obzirom da je u zaostatku 75 bodova a do kraja je u igri još 150.

 

„Teško će biti bilo kome da stigne Alonsa izuzev Sebastijanu. Mislim da će se borba voditi između njih dvojice, ali mislim da ni ostali neće odustati tako lako. U suštini, na zadnjoj trci se pokazalo koliko jedna loša trka može da pokvari sve i napravi veliku razliku. Alonsu se to desilo na stazi Spa, Luisu na Spa i u Singapuru, Sebastijan na prošloj trci. I ja sam imao na prošloj trci, i problem je kad niste konzistentni, teško možete da sustignete protivnika ako je ispred vas. Ipak, Seb je na 29 poena iza Alonsa i to je nešto što može da se dostigne do kraja…“

 

Poslednji put kada su oba Meklarena završila trku je bilo u Mađarskoj 29.jula, kada je Hamilton odneo pobedu a Baton kroz cilj projurio kao šesti…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter