0
Domaći fudbal

Raspucani crno-beli

Objavljeno: 24.09.12 u 11:55

Sećam se promocije Vladimira Vermezovića na mesto trenera Partizana kad su komentari po raznoraznim forumima bili u stilu: „Sad će opet ono njegovo jedan gol po utakmici i to je to“.

 

Međutim, ptvenstvo je počelo, a stvari su se menjale na iznenađenje svih. Pa moram priznati i mene. Statistika je dosadna stvar, ali i meni je dosadno, pa sam se pozabavio malo ovom „disciplinom sporta“.

 

Ajmo redom.

 

Partizan je do sada odigrao 13 zvaničnih ovosezonskih utakmica i postigao 32 gola, dok je primio 10. Od toga 22 pogotka je postigao u domaćem šampionatu, gde je lopta u pet navrata završavala u njihovoj mreži, a u Evropi su bili precizni 10 puta i primili sedam golova.

 

Međutim, da bih vam dokazao da je naše prvenstvo miljama daleko od iole ozbiljnog takmičenja u Evropi izneću sledeći podatak. Partizan je u tri utakmice Superlige na svom terenu postigao 17 golova, a primio samo dva, dok je u Evropi na četiri meča dao četiri gola, od čega slabašnoj Valeti u kvalifikacijama za Ligu Evrope tri komada.

 

To praktično znači da su u duelima proti AEL, Tromsa i Nefčija postigli samo jedan pogodak i to onaj pobedonosni protiv Norvežana koji ih je odveo u Ligu Evrope. Malo, premalo za tim koji je pet godina dominantan u Srbiji.

 

Ukoliko vama ovo nije zanimljiv podatak, ja vam se duboko izvinjavam, ali meni jeste pa sam ga zbog toga i napisao. Šta ću, može mi se.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter