0
Domaći fudbal

Milijaševa stotka

Objavljeno: 24.09.12 u 12:07

Jubilej krunisan pobedom. Nije Nenad Milijaš u meču oprotiv Hajduka u Kuli, pred praznim tribinama postigao gol za Crvenu zvbezdu, za to se pobrinuo Ognjen Mudrinski, ali je na tom gostovanju odigrao stoti meč za crveno-bele, štio je jubilej vredan pažnje.

 

Malo koji fudbaler kod nas za jedan klub stigne do tog broja mečeva, a Mili je to uspeo u drugom mandatu na Marakani. Prva stotka je pala, sad se juri druga, a da li će je stići ne zna niko, a najmanje on sam.

 

„Sjajan je osećaj odigrati stoti meč za Zvezdu, ali rano je pričati da li ću duplirati tu brojku. Trudiću se, pa ćemo videti dokle ću doigrati.

 

Imam utisak da se nije mnogo toga promenilo u odnosu na moj prvi boravak u Zvezdi. Ovde su trofeji uvek prioritet, tako da znam šta se od nas očekuje. Prethodnih sezona sam igrao za Vulverhempton, gde je pritisak daleko manji nego na Marakani, ali ovde je najlepše.

 

Obećavam da ćemo se moji drugovi i ja maksimalno potruditi i dati sve od sebe, kako bismo savladali sve prepreke i na kraju osvojili trofeje koje smo sebi postavili kao cilj“, kaže Milijaš.

 

Na sto tekmi za Zvezdu Milijaš je proživeo mnogo toga lepog, pa nije lako evocirati sve uspomene.

 

„Bio sam akter istorijskog derbija koji je, kao i meč u Kuli odigran pred praznim tribinama, a kada smo slavili rezultatom 4:1, iako je Partizan poveo već na počeku utakmice.

 

U dresu Zvezde sam svake sezone osvajao minimum po jedan trofej, osim u poslednjoj kada sam otišao u Englesku. U sećanju mi je ostalo i mnogo evropskih mečeva, pre svega na našem stadionu, kada su delije pravile fantastičnu atmosferu.

 

Takođe, ne mogu da zaborovam kup meč proptiv Partizana, kad mi je ponišetn regularan pogodak i to u trenutku kad smo uspeli da stignemo prednost rivala.

 

Ipak, od uspomena se ne živi, pred nama su nove obaveze i razmišljam isključivo o novim mečevima i trofejima“, kaže Milijaš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter