0
Auto Moto

Menjač napustio Hamiltona

Objavljeno: 24.09.12 u 13:13

Meklaren i Luis Hamilton kažu da je problem koji je britanac imao sa menjačem na trci u nedelju postojao samo tog dana, ne i prethodnog, kako su mnogi pomislili. Sa liderske pozicije u 23. krugu, vozač Meklarena je morao da se parkira u petoj krivini. Sa pol pozicije Hamilton je sjajno krenuo i vodio trku sve do trenutka kada mu se kvar desio. „U našem bolidu postoji takoreći uređaj koji omogućava izuzetno brzu i laganu promenu brzina.

 

U trenutku sam izgubio kontrolu nad uređajem i menjanje brzina je postalo mnogo grublje. Javio sam timu i oni su mi rekli da bi trebalo da izdrži do kraja trke. Nakon toga sam izgubio treću brzinu, a potom i sve ostale, tako da je u svakom slučaju bio problem sa menjačem. Jako sam razočaran bio kada sam izašao iz kola, ali to je auto sport… imali smo sjajan rezultat i dobro sam vozio tokom celog vikenda. Nadao sam se da ću izaći iz bolida nasmejan, i da ćemo napraviti dobar rezultat, ali… pred nama je ostalo još nekoliko trka. Stvarno nismo smeli sebi ovo da dozvolimo, ali šta je tu je. Dobra stvar je što imamo dobru formu tako da ću probati da pobedim na svim narednim trkama.“

 

Hamilton je sada pao sa druge na četvrtu poziciju u generalnom plasmanu iza Alonsa, Fetela i Rajkonena. Razlika između njega i vodećeg Alonsa je 52 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter