0
Tenis

Ipak kraj za Bojanu

Objavljeno: 24.09.12 u 14:15

U drugom kolu, Dankinja će igrati protiv Ruskinje Jekaterine Makarove i Danijele Hantuhove iz Slovačke. Voznjacki je maestralno odigrala prvi set, dobivši ga za samo 20 minuta sa savršenih 6:0. Pritom, Jovanovski je za čitav prvi set osvojila samo sedam poena, od toga tek četiri na svoje servise.

 

U drugom setu usledilo je Bojanino buđenje, što se ogledalo mnogo boljom igrom, a ubrzo i brejkom. Jovanovski je igrala znatno bolje i na svom servisu i na Karolininom, ali joj je Voznijacki uzvratila brejkom u petom gemu, pre izjednačenja na 3:3. Bojana je ponovo zaigrala agresivnije i posle osvojenog servis gema došla je do novog brejka za vođstvo od 5:3 i priliku da u sledećem gemu servira za izjednačenje u setovima, u čemu je i uspela.

 

Meč je zbog kiše prekinut u trećem setu pri rezultatu 3:3. Bojana je i u njemu imala brejk prednosti, ali je njena rivalka odmah izjednačila, pa se nastavila ujednačena borba dok vremenske prilike nisu postale razlog za prekid.

 

Posle više od sat vremena pauze, igračice su se vratile na teren a Jovanovski je odmah napravila brejk i povela sa 4:3. Tada je i stala, iako je bila na korak od fantastičnog preokreta. Voznijacki je osvojila tri gema u nizu i kao 11. igračica sveta prošla u drugu rundu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter