0
Dejvis kup

Novak Đoković kaže da mu je igra u dresu Srbije je najveći motiv

Vreme je da se igra za reprezentaciju

Objavljeno: 22.09.12 u 17:16

Đoković je pred put na Daleki istok i turnir u Pekingu dao intervju za novine „Blic“. Posle dve godine pauze igranja za reprezentaciju Novak se vraća i prokomentarisao je žreb.

„Svaki protivnik u Svetskoj grupi nije za potcenjivanje. Svesni smo da je u završnici takmičenja ostalo 16 jakih reprezentacija koje imaju velike ambicije u Dejvis kupu. Pre svega želim da zaigram za reprezentaciju posle skoro dve godine. Nije mi bilo lako kada sam zbog povrede predao meč Del Potru u polufinalnom odmeravanju snaga sa selekcijom Argentine, pre svega zbog navijača koji veruju u mene, ali i zbog mojih saigrača u reprezentaciji i selektora Obradovića. Praktično od osvajanja Dejvis kupa 2010. godine nisam u punoj formi nastupao za reprezentaciju zbog rasporeda mečeva, povreda i različitih okolnosti. Sada mi je prevashodni cilj da ponovo predvodim Srbiju u Dejvis kup takmičenju i potrudiću se da u februaru budem zdrav i u odličnoj formi“ navodi Nole.

Prvi meč gostujemo Belgiji u februaru, Nole je prokomentarisao taj susret:

„Nema sumnje da nas u Belgiji očekuje izuzetno teško gostovanje. Reprezentacija Belgije u svom sastavu nema zvučna imena među dvadeset najboljih tenisera na svetu, ali tamo će nam se suprostaviti odlični igrači koji sa mnogo samopouzdanja mogu podjednako dobro da igraju u singl i dubl konkurenciji. Domaćini će učiniti sve da publika bude njihov veliki adut, ali naša dobra igra već prvog dana može da neutrališe njihovu energiju na tribinama. Važno je da se mi okupimo, budemo zdravi, i tada će nas motivacija igranja za Srbiju dovesti u priliku za trijumf. Mi smo već pokazali da umemo da osvojimo Dejvis kup i bilo bi dobro da nas u takvom izdanju zapamte i Belgijanci.“

Na pitanje da li je ovo prilika za revanš Novak kaže: „Bio je to napet i težak meč i izgubili smo 2:3. Tada sam imao 18 godina. Okolnosti u kojima se igra meč u Belgiji početkom sledeće godine su mnogo drugačije. Pokušaćemo da pobedimo.“

Nadamo se da é povratkom Noleta u reprezentaciju moći da se ponovi rezultat iz 2010 i osvojena salatara.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter