0
AdmiralBet ABA Liga

Intervju u Sportskom Žurnalu naveo Čovića da napiše još jedno saopštenje

Čović odgovara Radoviću

Objavljeno: 22.09.12 u 20:22

Pod naslovom „Crvena Zvezda na sreću postoji“ Predsednik KK Crvena zvezda, dr Nebojša Čović se oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti.

„Smatram da nije u redu i da nije korektno da urednik Sportskog žurnala Predrag Sarić u uvodnom delu intervjua sa gospodinom zaduženim za razvoj košarke daje netačan i neistinit komentar. Konstatacija da je Zoran Radović otišao iz srpske košarke zato što mu ja nikada nisam oprostio to što je štitio interese Saveza u trenucima kada sam ja „politički skliznuo“ jednostavno nije tačna. To nije istina, da ne upotrebim neku težu reč, i urednik tako renomiranog sportskog dnevnika to zasigurno zna, ili bi morao da zna, pa me zato zaista čudi zašto se upušta u neistinu. Zoran Radović tada nije štitio interese Košarkaškog saveza već svoje lične pokušavajući da se dodvori tadašnjem vrhu SPS-a kako bi ostao na mestu generalnog sekretara, na koje sam ga ja postavio.

Zarad istine i da naglasim. Te 1996. i 1997. godine nisam „politički skliznuo“ već sam branio interes i tradiciju grada Beograda i kao tadašnji gradonačelnik nisam dozvolio da se u Beogradu sprovede izborna krađa. Zato sam otišao, ili kako neki kažu, isključen sam iz SPS-a. Ponosim se što sam to uradio odbivši ponude Slobodana Miloševića da idem u republičku Vladu i da zadržim mesto predsednika KSJ-a, a da za uzvrat prećutim izbornu krađu. Predrag Sarić je i tada bio sportski novinar i ne treba ja da ga podsećam kako se tada ponašao.

Zoran Radović je iz Košarkaškog saveza Jugoslavije otišao 1998. ili 1999. godine, jer ga je tadašnje rukovodstvo smenilo, a on je već sebi našao alternativu u FIBA. Ja tada nisam bio u KSJ, a i politički sam bio pritisnut i progonjen od tadašnjeg SPS-a. Koliko je bio hrabar Zoran Radović može se zaključiti iz toga da me nije ni pozvao na otvaranje Kuće košarke za koju sam lično kao predsednik Saveza i tadašnji gradonačelnik dao ogromni doprinos u idejnom i materijalnom smislu.

Što se tiče toga da li Zvezda postoji ili ne, ona na sreću svih pravih Zvezdaša u Srbiji postoji. I ne samo to, Zvezda je u finansijskom smislu sanirana, organizaciono je ojačala i takmičarski je spremna za osvajanje trofeja u svim takmičenjima. A, mogla je i da ne postoji po onome što je od 2008. godine u njoj radio Zoran Radović kao siva eminencija. Upravo u tom periodu od 2008. do 2011. godine napravljen je najveći deo nekadašnjeg duga Crvene zvezde od čak osam miliona evra. Mislim da je sasvim jasno kako je Zoran Radović kao veoma uticajan čovek iz senke u navedenom periodu doprinosio „razvoju“ košarakaškog kluba Crvena zvezda. Izvinjavam mu se što Zvezda i pored njegovog rada na „razvoju“ postoji. Tada je sve činio da Nebojša Čović ne dođe u KK Crvena zvezda, a danas radi iste stvari, omalovažavajući rezultate postignute u proteklih godinu dana na sanaciji i ozdravljenju Crvene zvezde. Da se ne bismo više lagali i podmetali po medijima pozivam još jednom nadležne državne organe da provere poslovanje i izvrše uvid u revizorske izveštaje kako u Crvenoj zvezdi tako i u svim ostalim klubovima.

Ne bih komentarisao niti me zanima sve ostalo što je Zoran Radović izrekao u intervjuu, ali samo da napomenem – mnogo je onih koji pričaju, kite se tuđim perjem i žive od košarke, a da košarci ništa nisu dali. Molim glavnog urednika Sportskog žurnala da integralno objavi saopštenje koje nisam napravio da bih sa bilo kim dalje polemisao na ovu temu več da javnost zna istinu.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter