0
AdmiralBet ABA Liga

Radnički osvojio treće mesto na Kupina kupu u Nišu

Druga pobeda Radničkog nad MZT

Objavljeno: 21.09.12 u 22:07

Košarkaši Radničkog susreli su se sa rivalom iz jadranske lige, ekipom MZT iz Skoplja drugi put u dve nedelje i ponovo su izašli kao pobednici, a rezultat je ovoga puta bio 81:76 (22:21, 19:19, 23:25, 17:11)). Time su Kragujevčani osvojili treće mesto na humanitarnom turniru „Kupina kup“ u Nišu.

Radnički je igrao egal sa makedonskom ekipom skoro celu utakmicu da bi u poslednjoh četvrtini prelomio i odneo pobedu. Ponov0o je fantastično funkcionisao duo Vajt-Borisov.

U pobedničkim redovima najkorisniji igrač bio je Vajt sa indeksom 17, dao je 16 poena (bacanja 3/3, dva poena 5/11, trojke 1/3), oduzeo pet lopti i imao četiri skoka. Po efikasnosti identičan je bio Borisov – 17 poena, takođe i četiri skoka. „Dvocifreni“ poenteri su još bili Sinovec – 14 poena (tri oduzete lopte) i Krstović – 12 poena. Kod MZT-a najbolji je bio Nikolić sa 25 indeksnih poena, a najefikasniji pojedinac bio je Dejvis – 25 pogodaka (za tri poena 7/9).

Sem što je bio najbitniji akter večerašnje pobede, Vajt je na sebe skrenuo pažnju publike u niškom Čairu i nakon ove utakmice. Bio je neprikosnoveni učesnik takmičenja u zakucavanju, a posle tri spektakularna poteza izazvao je opšte oduševljenje Nišlija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter