0
Auto Moto

Sa vodeće pozicije u šampionatu

Biće teško skinuti Alonsa

Objavljeno: 21.09.12 u 11:11

Luis Hamilton je priznao da će biti jako teško pomeriti Fernanda Alonsa sa prve pozicije na kojoj se trenutno nalazi uprkos napretku koji je Meklaren pokazao na poslednje tri trke.  Britanac se trenutno nalazi 37 bodova iza vodećeg vozača Ferarija, iako je pobedi o na dve od tri poslednje trke.

„Za mene je ovo jako veliki izazov i biće jako teško“ izjavio je Hamilton posle pitanja o tome kakve su mu šanse da bodovno prestigne Alonsa pre nego što zavesa padne u Brazilu.

„Jako dobro vozi tokom cele godine sa velikom konzistentnošću. Imao bi još veću prednost da nije imao udes u prvoj krivini na stazi Spa. Tog vikenda je definitivno bio brži od mene, tako da bi njegova prednost sigurno bila veća. Do sada je odradio sjajan posao, ali ja se nadam da i mi možemo da budemo jako dobri do kraja sezone iako smo pod pritiskom, moramo da napadnemo i da budemo konzistentni.“

U najboljem slučaju po Hamiltona, ako bi Alonso iz nekog razloga ispao a on pobedio, razlika bi mogla da se smanji na samo 17 poena, a u obrnutom slučaju, Alonso bi imao prednost od 62 poena…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter