in ,

Albanci pritiskaju

Reprezentativci Švajcarske Valon Behrami, Granit Džaka, Džerdan Šaćiri, koji su rođeni u južnoj pokrajini Republike Srbije, poslali su otvoreno pismo predsedniku FIFA Sepu Blateru u kom traže da se Kosovu dozvoli da igraju utakmice. Njima se pridružio i kapiten Albanije Lorik Cana. A u pismu piše:

Mi potpuno podržavamo pravo fudbalera i klubova sa Kosova da igraju mečeve na međunarodnoj sceni. Kosovo je priznalo 91 zemlja sa šest kontinenta i već je primljeno u organizacije poput Međunardnog monetarnog fonda i Svetske banke.

Ne može se porediti sa drugim teritorijama u Evropi koje žele izlaz na međunarodnu scenu. Šaljemo našu podršku Savezu Kosova u ovoj borbi za primenu FIFA pravila kao što su: pravda, poštovanje, odsustvo diskriminacije, odbijanje političkog uticaja i univerzalnost fudbala

Svetska kuća fudbala je donela načelnu odluku u kojoj je dozvolila Kosovu da igra mečeve, odluka je suspednovana urgiranjem FSS-a kod našeg drugara, šefa UEFE, Platinija. Ipak konačna odluka će biti doneta sledećeg četvrtka. Da li će FIFA napraviti presedan ili poštovati sopstvena pravila ostaje da vidimo.

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Autor: Podrazumevani veb mesta

Serbian sports journalist, NBA analyst

Hejnkes oprezan

Druga pobeda Radničkog nad MZT