0
Evrokupovi

As Napolija dao prvi hettrik u Ligi Evrope, Štutgart jedva do boda protiv Steue

Vargasov šou

Objavljeno: 20.09.12 u 21:27

Odigrana su oba meča prvog kola grupe F, a šou je svima ukrao Eduardo Vargas! Sjajni 22-godišnji Čileanac je sam savladao ekipu AIK-a, a perfektno je zamenio odsutnog Kavanija. Napoli je slavio sa 4:0 na ovom susretu, a Vargas je dao prva tri gola. Jedina mrlja je crveni karton koji je dobio Marek Hamšik, koji je inače ušao u igru sa klupe. Poslednji gol na susretu delo je Džemailija i 90. minutu.

U drugom meču grupe F Dnjipro je savladao na svom stadionu PSV iz Ajndhovena sa 2:0. Pomalo neočekivano PSV nije uspeo da postigne ni gol na ovom gostovanju, a presudio im je Mateus, koji je dao prvo gol i bio najbolji igrač meča. Dnjipro je sa 2:0 poveo autogolom Hačinsona.

U grupi E Štutgart nije uspeo da na svojoj Mercedes areni dođe do pobede protiv Steaue, čak su jedva i do boda došli. Poveli su golom Ibiševića u 5. minutu, ali je 60 sekundi bilo dovoljno Rumunima da izjednače preko Čipčijua. Od tog momenta bezbroj šansi na obe strane, bezbroj promašaja sve do 80. minuta kada je dosuđen penal za goste koji Rusesku pretvara u gol. Ipak, Jorg Nidermajer je izjednačio sjajnim golom glavom, a imao je šansu da postane i heroj ali je pogodio stativu.

U drugom susretu ove grupe Kopenhagen je u derbiju severa savladao Molde sa 2:1. Danci su poveli golom Klaudemir, ali je u nadoknadi vremena u prvom delu izjednačio Dijuf. Kopenhagen je ipak došao do tri boda i to u 74. minutu kada je vetokele pronašao Korneliju koji postiže pobedonosni pogodak.

E grupa – 1. kolo
Štutgart – Steaua 2-2 (Ibišević 5, Nidermajer 85 – Čipčiju 6, Rušesku 80(p))
Kopenhagen – Molde 2-1 (Klaudemir 20, Kornelijus 74 – Diuf 45+1)

F grupa – 1. kolo
Dnjepr – PSV 2-0 (Mateus 50, Hačinson 58 a.g.)
Napoli – AIK 4-0 (Vargas 6, 46, 69, Džemali 90+1)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter