0
Fudbal

Možda je pola Sveta priznalo Kosovo, ali FIFA i UEFA nisu

Kosovo i dalje bez fudbala

Objavljeno: 20.09.12 u 20:19

Nepriznata republika Kosovo želi da njegova fudbalska reprezentacija igra zvanične mečeve i nastupa na međunarodnim turnirima, ali se to još uvek neće desiti.

Njujork Tajms ističe da Fudbalski savez Kosova za to krivi predsednika UEFA Mišela Platinija.

„Sep Blater zna da je to nepravda prema Kosovu. Ne shvatam zašto Platini ovo radi“, izjavio je Fadilj Vokri, predsednik FS Kosova koji se zalaže da FIFA i UEFA što pre donesu odluku kojom bi Kosovo moglo da igra međunarodne utakmice.

Glavni problem da takva odluka bude donešena predstavlja pravilo po kome samo države priznate od Ujedinjenih nacija, mogu da učestvuju na zvaničnim takmičenjima.

Iako je 37 od 53 članice UEFA priznalo nezavisnost Kosova, ono i dalje ne igra međunarodne utakmice, jer to ne dozvoljavaju pravila, navodi Tajms.

Njujork Tajms je kontaktirao i Fudbalski savez Srbije, koji je saopštio da poštuje pravila statuta FIFA i UEFA, ističući da bi u suprotnom nastao haos zbog velikog broja međunarodno nepriznatih teritorija koje bi tražile ulazak u te dve međunarodne fudbalske organizacije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter