in ,

Rukomet važniji od muzike

Mečevi Evropskog prvenstva za rukometašice biće igrani u Novom sadu, Nišu, Vršcu i Beogradu, baš kao što je to bio slučaj i u januaru u muškoj konkurenciji. Međutim, problem su bili termini u glavnom gradu, jer je Pionir zauzet utakmicama košarkaške Evrolige, dok su u Kombank Areni zakazani koncerti Kremberisa I Miroslava Ilića.

Irski bend i “slavuj iz Mrčajevaca” su odlučili da izađu u susret Rukometnom savezu Srbije i odlože svoje svirke, a za uzvrat možda dobiju besplatne karte za finale.

„Prvenstvo će biti organizovano u istim gradovima, po istom sistemu onoga što smo imali u januaru u muškoj konkurenciji. Uložićemo maksimalne napore, s obzirom na vanredne okolnosti i kratak period, da prvenstvo organizujemo na približnom nivou kao prethodno.“

„Ljudi iz EHF-a su u prethodna tri dana boravili u našoj zemlji i obilazili objekte. U suštini, sve im je poznato, ali to je jedna ustaljena praksa, kako bi se otklonili eventualni problemi.“

„U ovakvim vanrednim okolnostima, mi smo želeli da igramo u hali „Pionir“, ali to nije bilo moguće zbog termina košarkaške Evrolige. I „Arena“ je bila problem, s obzirom da je bilo koncerata u tim terminima, koji su bili zakazani godinu dana unapred, ali smo naišli na veliko razumevanje Kombank Arene, Miroslava Ilića i grupe Krenberis. Imamo praktično još dva meseca. Tim koji je radio ostaje gotovo nepromenjen“, kaže generalni sekretar RSS Božidar Đurković.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Jovanovski poražena u drugom kolu

Partizan startuje pobedom u Jadranskoj?