in ,

Nek Azeri uzmu pelcer od Zvezde

Gospodine đenerale, sećate se da Vi mene oboriste na ispitu zbog Drine? Ja sam rekao da će Austrougarska udariti preko Drine, tu je najpovoljnije… Sećate se?
-Sećam se, pa šta?
-Pa eto, oni stvarno udariše preko Drine.
-Pa eto, proći će i oni kao ti na ispitu.

Po mom mišljenju ovo je najbolji dijalog iz filma Marš na Drinu, a izjava trenera Partizana Vladimira Vermezovića pred početak meča s Nefčijem u okviru 1. kola grupe H Lige Evrope, mnogo me podseća na ovaj razgovor.

Možda sam ja lud, ali mene Vermezov odgovor na pitanje šta misli o tome što su Azeri trenirali na stadionu Crvene zvezde, asocira na gorepomenuti dijalog. Čika Crni je jasno poručio:

– Ne smeta mi što su trenirali na Marakani, nadam se da su od crveno-belih uzeli pelcer i da će proći kao oni.

Uz to treba imati na umu da je golman Saša Stamenković, koji je nekada branio u Crvenoj zvezdi, a sada stoji na golu Nefčija, do sada je odigrao sedam mečeva protiv Partizana i izgubio je šest mečeva, a primio čak 17 golova.

Dakle, Vermezovom terminologijom, mogao bi i on da prenese pelcer prvotimcima Nefčija.

Druga zanimljiva stvar na konferenciji bilo je pitanje azerbejdžanskih novinara koji su Vermeza pitali šta misli o borbi Partizana i Nefčija za 3. mesto, a on im je rutinski odgovorio:

– Ne znam, mi se borimo za prvo mesto!

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Ne vređajte nam Novaka!

Ništa od Novog Sada