0
ATP

Uspesi Novaka Đokovića zasmetali velikom teniskom „stručnjaku“ iz Holandije, zemlji koja je „poznata“ po tenisu

Ne vređajte nam Novaka!

Objavljeno: 19.09.12 u 13:57

Naš as ima realnu priliku da se do kraja godine vrati na mesto broj 1 na ATP listi i to mnogima smeta. Poslednja persona kojoj je to zasmetalo je izvesna Holanđanka Nikol Lukas, koja je napisala tekst u holandskom Trouvu.

Holandski teniski „stručnjak“ je u svom tekstu prikazala Novakov uspon, pad i povratak u formu navodeći i to šta su drugi mediji pisali o njemu.

Novak na svakom koraku naglašava odakle je, bespotrebno ističe patriotizam, dok Rodžer Federer na primer, bez puno emocija prolazi kroz velike sportske uspehe. Njega nacionalnost nimalo ne određuje. Novak je imao 12 godina kada je NATO bombardovao Srbiju, a taj čin kasnije zauzima važno mesto u njegovom životu i karijeri“, napisala je Lukasova koja je potom citirala razne Noletove izjave o preživljavanju 1999. godine.

Đoković i njegova vršnjakinja Ana Ivanović možda jesu bili žrtve bombardovanja, ali je za sve to kriva Srbija, koja je sprovodila etničko čišćenje na Kosovu. Zbog svega toga zapadni mediji često vide Đokovića na drugačiji način tipa ‘Novak je talentovan ali nije galantan i dobro odgojen'“, stoji u tekstu Lukasove.

„Sve ovo daje ambivalentan ton tekstovima na Zapadu o ovom srpskom heroju. Sugeriše se da Novak potiče iz necivilizovanog dela sveta, njegovi roditelji i navijači ne znaju za pravila ponašanja na teniskim stadionima, već sve to liči na fudbalsku publiku. Fotografije na kojima su prikazane njegove pobede najčešće su sa stisnutim pesnicama i grimasama. Sve je to ružno i agresivno. Jedan holandski novinar ga je nedavno opisao kao čoveka sa ‘koščatom lobanjom, kukastim nosom i crnom kosom, poput lešinara’. U medijima se pojavilo i mišljenje jednog psihijatra koji tvrdi da se Đoković posvetio tenisu usled želje za dominacijom“, napisala je između ostalog novinarka.

Ona je potom citirala Novaka kada je rekao: „Rat je od mene učinio boljeg čoveka zato što sam naučio da cenim neke stvari, a ne da ih prihvatam zdravo za gotovo. Učinio me je i boljim teniserom zato što sam se zakleo da ću svetu pokazati da postoje i dobri Srbi“.

Gospođo Lukas manite se ćorava posla i pišite nam kako izgledaju tulipani u ovo doba godine i da li Vam prete poplave. Pustite našeg Noleta na miru i obratite pažnju na ponašanje nekih Vaših sportista. Razumem ja da neko navija za ovog ili onog, ali nemojte vređati najboljeg sportistu Sveta u 2011. godini i ceo jedan narod.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter