0
Fudbal

Belorusi ostvarili ubedljiv trijumf u Francuskoj, pobeda Bajerna nad Valensijom ostala u senci ovog velikog iznenađenja

Moćni BATE rasturio Lil

Objavljeno: 19.09.12 u 22:42

U grupi F Bajern je apsolutni favorit bio pre početka, Valensija i Lil su konkurisali za drugo mesto, dok je totalni autsajder bio BATE Borisov. Ali posle prvog kola više nije ista situacija, bar što se tiče borbe za drugo mesto. Šampion Belorusije je u gostima savladao Lil i to veoma ubedljivo sa 3:1 (3:0)
Verovatno su svi kladioničari počupali kosu u momentu kada je BATE Borisov poveo protiv Lila u gostima u 6. minutu golom Volodka. Bilo je i onih koji su rekli, ma preokrenuće Francuzi. A kada je u 20. minutu Rodionov povisio na 2:0, već nije bilo optimista. A posle 0:3 u 43. minutu i gola Oleknoviča nikome ništa nije bilo jasno! Lil je odigrao očajno, a BATE prepametno i genijalno. Lil je napdao, stvarao i promašivao šanse, a gostu su iz kontri došli do ogromnog vođstva.
U drugom poluvremenu Lil je nastavio sa napadima, a u 60. minutu su smanjili preko Šeđua, ali je to bilo sve što su uradili na ovom meču.
Bajern je ostvario pobedu protiv Valensije u 1. kolu grupe F. Salvili su Bavarci sa 2:0, a napadali su od starta meča. Hejnkes je od prvog minuta na teren poslao i Robena i Riberija, ali i Pizara, dok je Mandžukić ostao na klupi. Valensija se branila, organizovano da Bajern nije mogao da stvori neku ozbiljniju šansu. Kros je stavio na iskušenja Alvesa udarcem sa distance i to je bila najbolja prilika. Sve do 38. minuta, kada je Riberi prosledio loptu do Robena, koji asistira Švajnštajgeru koji postiže gol.
Valensija je morala bar malo da se otvori u drugom poluvremenu, pokušali su da stvore neku ozbiljniju šansu na startu drugog dela igre, ali nije išlo. Bajern se povukao oko 65. minuta i čekao kontre. Španci su imali veliku priliku u 68. minutu, ali je šut Fegulija zaustavio Nojer. U 76. minutu sve je rešio Toni Kros fantastičnim udarcem sa 18 metara, Alves ovoga puta nije mogao ništa, za razliku od prethodna dva puta kada ga je Kros stavio na iskušenja. Valensija je do kraja meča uspela da smanji, u 91. minutu centrirao je Vijera, a Valdez glavom savladao Nojera. Ali u 93. minutu dosuđen je i penal za Bajern, pošto je Rami oborio Robena i pride dobio crveni karton. Mandžukić je izveo penal i promašio, tačnije odbranio je Alves. Hrvat tako nije nastavio tradiciju da na svakom meču za Bajern da gol.
Bajern je opravdao ulogu favorita u ovoj grupi, dok je BATE napravio iznenađenje kola i nametnuo se u borbi čak i za plasman u osminufinala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter