0
Fudbal

Barsa preokretom do pobede protiv Spartaka, bez golova na Seltik Parku, Mažić vrlo dobar

Mesi rastužio Ruse

Objavljeno: 19.09.12 u 22:45

Odigrani su mečevi 1. kola i u grupi G, a Barsa se izvukla protiv moskovskog Spartaka, dok je duel u Glazgovu između Seltika i Benfike završen bez golova.
Barselona je opet imala problema protiv Unaija Emerija, s tim što je on sada vodio Spartak iz Moske. Vilanova je na teren od prvog minuta poslao sledećih 11: Valdez; Alves, Pike, Maskerano, Adrijano; Buskets, Ćavi, Fabregas; Mesi, Teljo, Pedro.
Očekivalo se da će Barsa lako pobediti, a kada je Teljo postigao gol u 14. minutu na asistenciju Ćavija očekivao se debakl Moskovljana. Međutim, gosti su u prvom poluvremenu došli do izjednačenja, jer je Alves dao autogol, a da sve bude gore po Barsu, Vilanova je morao izvede Pikea i uvede Songa, tako da je odbrana Katalonaca od tog momenta izgledala više nego čudno. Do kraja poluvremena jedna sporna situacija kada je oboren Fabregas, ali penala nije bilo. Na startu drugog dela svi su pomislili da je Barsa povela, ali je Alves bio u ofsajdu.
A zatim sledi sjajnih nekoliko minuta Spartaka. Dve šanse, prvo za Emenikea, pa za Mekgidija u 54. i 55. minutu, a tri minuta kasnije Mekgidi asistira Romulu za vođstvo gostiju! Barsa dolazi ipak do izjednačenja preko Lionela Mesija u 72. minutu, posle odličnog poteza Telja i asistencija za Argentinca koji je imao lak zadatak. Barsa nije stala na izjednačenju, nego je povela u 80. minutu, a ko bi drugi bio strelac nego Mesi! Ovoga puta glavom i to posle centaršuta Aleksisa Sančeza. Bilo je to dovoljno za pobedu Katalonaca, a Rusi imaju za čim da žale. treba pomenuti da je meč na Kamp Nou sudio naš Milorad Mažić koji je meč odsudio bez greške.
Seltik je počeo meč 1. kola protiv Benfike izuzetno agresivno, nosila ih je sjajna atmosfera sa tribina Seltik Parka, ali su Portugalci uspeli da se odbrane u prvih 10. minuta i zatim je usledio mirniji period igre, pa u prvom poluvremenu nije bilo golova. Ni do kraja susreta niko nije uspeo da postigne gol, pa je ovo bio jedini meč večeri bez pogodaka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter