0
Evropske lige

Brazilac dao dva gola, ali se stara dama vratila i uzela bod. Šahtjor lako do pobede protiv Nordsjaelanda

I dama i Oskar za oskara

Objavljeno: 19.09.12 u 22:40

Derbi meč drugog dana Lige šampiona odigran je u grupi E gde je evropski šampion Čelsi dočekao Juventus. A Oskar je odigrao za oskara, međutim i stara dama je imala povratak za oskara.
Čelsi je meč počeo u očekivanom sastavu s tim da je Matu, koji je nedovoljno oporavljen, u startnih 11 zamenio Brazilac Oskar. S druge strane Karera nije menjao u odnosu na mečeve iz Serije A. U prvih 30 minuta nismo videli nijedan gol, a onda za 15 minuta tri! Prvo je Oskar na asistenciju Azara i veliku pomoć Bonućija, koga je lopta zakačila, savladao Bufona. A samo dva minuta kasnije spektakularan gol istog igrača. Kol je dodao loptu Oskaru, koji je pri prijemu prevario dva čuvara, a zatim fantastičnim udarcem sa 20 metara savladao nemoćnog Bufona, koji sada nije mogao i nije imao razloga da vrišti na saigrače. Ovo se ne brani. Ali Juve nije odustao, već je odmah smanjio vođstvo plavaca, a gol je dao Arturo Vidal, koji je primio loptu na nekih 18 metara, izbacio iz igre Lamparda kao da ga nema i preciznim udarcem poslao loptu u mrežu. U 58. minutu velika greška sudije Proense, koji nije dosudio penal za Čelsi nakon što je Barzalji oborio Azara, a Juventus je to iskoristio. Došla je stara dama do izjednačenja u 80. minutu. Pirlo je spojio sa golom Kvaljarelu koji je izašao 1 na 1 sa Čehom i proturio mu loptu kroz noge za slavlje gostujućih navijača.
U drugom meču grupe E Šahtjor je savladao Nordjaeland potpuno očekivano. Poveli su golom Mikatrajana u 43. minutu. Branio se šampion Danske, ali je otpor sjajni Šahtjor slomio u pravo vreme. Isti igrač postiže gol i u 76. minutu i rešava pitanje pobednika.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter