1
Evrokupovi

Arsenal slavio u Francuskoj, a Šalke u Pireju u prvim mečevima grupe B

Sladili se gosti

Objavljeno: 18.09.12 u 22:44

Dva trijumfa gostiju u grupi B! I oba, možemo slobodno reći, očekivana. Arsenal je savladao Monpelje, dok je Šalke bio bolji od Olimpijakosa.
Prvak Francuske od početka sezone ne igra kako treba, ubio ih je u pojam odlazak Žirua, a upravo je dotični predvodio napad Arsenala večeras. Meč su domaći počeli sjajno, pošto je neoprezni Vermalen srušio Belandu u kaznenom prostoru a sudija Karbaljo pokazao je na belu tačku. Upravo je Belanda savladao Manonea i doneo prednost svom timu. Ali igrači Arsenala se nisu uzbudili previše i nastavili da igraju svoju igru. To im je u 16. minutu donelo izjednačenje, pošto je sjajnu akciju Diabija, Kazorle i Žirua krunisao Lukas Podolski, a samo dva minuta kasnije tobdžije su povele, opet pasovi i gol Žervinja. Rutinski preokret za dva minuta. Tada je sve i završeno, pošto do kraja meča nije pao nijedan pogodak, a Arsenal je kući otišao sa sva tri boda.
Sjajan meč je viđen u Pireju, a Šalke je savladao Olimpijakos. Prvo je poništen čist pogodak timu iz Gelzenkirhena, ali je Hovedes pogodio još jednom u prvom poluvremenu za vođstvo u 41. minutu. Olimpijakos je napadao, igrao dobro, ali protiv nemačkih ekipa ne smete da grešite, ni pod tačkom razno. Olimpijakos je u 58. minutu došao do izjednačenja preko Abduna, a dok su se domaći navijači radovali Šalke je opet poveo. Nije prošlo ni 60 sekundi kada je Huntelar vratio vođstvo nemačkom timu. Huntelar je imao priliku da postigne i drugi gol na meču, ali je promašio jedanaesterac. To nije skupo koštalo Šalke, pošto su do kraja meča zadržali prednost.

GRUPA B 1. kolo
Monpelje – Arsenal 1:2 (Belanda 9p – Podolski 16, Žervinjo 18)
Olimpijakos – Šalke 1:2 (Abdun 58 – Hovedes 41, Huntelar 59)
0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Sladili se gosti | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hi there. Very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Wonderful .. I will bookmark your website and take the feeds additionally…I’m happy to locate numerous useful info right here in the article. Thank you for sharing…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter