0
AdmiralBet ABA Liga

Vrlo ubedljiva pobeda Radničkog u prijateljskoj utakmici nad nemačkim Trirom

Radnički oduvao Trir

Objavljeno: 18.09.12 u 21:11

Košarkaši Radničkog su odmerili snage sa BTT Trirom iz Nemačke na prijateljskoj utakmici u Beogradu koju su dobili rezultatom 92:65 (22:16, 23:5, 27:28, 20:16).

Već u prvoj četvrtini Serijom 11:0 Radnički je nametnuo odnos snaga koji će važiti do kraja meča. U drugoj četvrtini četa Miroslava Mute Nikolića demonstrirala je odbranu kakvu strateg Šumadinaca želi da diktira u novoj sezoni. Disciplinovano u svakoj formaciji, Kragujevčani su potpuno paralisali goste u ofanzivi i dozvolili im da upišu tek pet poena za deset minuta igre. U drugom poluvremenu trener Muta Nikolić je isprobavao razne kombinacije na terenu. Poslednjih deset minuta do izražaja naročito dolazi tandem Sinovec-Emening, sve istaknutija domaća vedeta i adut iz Britanije koji se čeka da dokaže svoju pravu vrednost. Šumadinci poslednjih deset minuta dobijaju 20:16, što je donelo konačan rezultat – 92:65.

Najkorisniji igrač ovog pripremnog susreta bio je Emening sa indeksom 26, 22 poena i četiri skoka, a od ostalih igrača Radničkog istakli su se: Sinovec – 17 poena (četiri skoka), Vortington – 14 poena (sedam skokova, indeks 21) i Vajt – 14. U sastavu BTT Trira najefikasniji je bio Harper – 18 poena.

Ovo je bila osma kontrolna utakmica Radničkog, a do sada ne zna za poraz. Svoj stoprocenti učinak Kragujevčani će braniti već za dva dana. Od četvrtka 20. septembra počinje humanitarni turnir u Nišu gde će Radnički učestvovati pored domaćina Konstantina, Levskog iz Sofije i MZT iz Skoplja.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter