0
Evrokupovi

Kijevljanima pao mrak na oči u gradu svetlosti, Porto opet razočarao BBB

Moćni Ibra i drugari

Objavljeno: 18.09.12 u 22:42

U prva dva meča grupe A nije bilo iznenađenja, pošto je PSŽ na Parku prinčeva lako i ubedljivo savladao Dinamo iz Kijeva, a i drugi Dinamo je poražen, onaj iz Zagreba i to na Maksimiru od Portoa.
PSŽ je bez muka savladao Dinamo u Parizu sa 4:1! Karlo Anćeloti protiv Dinama nije mogao da računa na sjajnog Tijaga Motu, ali su zato od prvog minuta na terenu bili i Pastore, Ibrahimović, Verati, Menez, Matuidi, Aleks i po prvi put Tijago Silva! Goleadu je započeo Zlatan Ibrahimović i to sa bele tačke u 19. minutu. Od početka meča je bilo jasno da je PSŽ jači, da su samouvereno ušli u meč, a da Dinamo posle lošeg starta sezone u Ukrajini (-6 već u odnosu na Šahtjor) nema potreban kvalitet. U 29. minutu gol psotiže i Tijago Silva i tako dva bivša igrača Milana postižu golove. Meč je praktično rešen u prvom poluvremenu kada je Aleks postigao pogodak, lopta mu je sela kako treba i nesrećni koval ništa nije mogao u 33. minutu. Dinamo iz Kijeva nije stvorio nijednu šansu u prvom poluvremenu, a isto su igrali i u nastavku. Iz prve prave šanse Dinamo postiže utešni gol, a strelac je Migel Veloso. Do kraja meča upisao se i Havijer Pastore i postavio konačan rezultat.
Porto je očekivano došao do sva tri boda u meču odigranom u Zagrebu protiv Dinama. Slavio je Zdravko Mamić ulazak u Ligu šampiona, ali se nada da baš neće proći kao prošle godine kada je njegov tim izgubio sve mečeva. Ali loše je počelo. Dinamo je solidno ušao u meč, uspeo i da stvori poneku polu šansu, ali je Lučo Gonzales u pred kraj prvog poluvremena zatresao mrežu Kelave na asistenciju Aleksa Sandra. Na samom kraju utakmice Defur donosi konačan rezultat 2:0.

GRUPA A 1.kolo
Dinamo Z. – Porto 0:2 (Gonzales 41, Defur 90)
PSŽ – Dinamo K. 4:1 (Ibrahimović 19p, Tijago Silva 29, Aleks 33, Pastore 90 – Veloso 87)
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter