0
Domaći fudbal

Kriminalci u klubovima nameštaju tekme u Srbiji

Objavljeno: 18.09.12 u 17:04

Sve domaće insititucije koje su ikada odlučile da ispitaju ima li nameštenih mečeva u fudbalskom šampionatu Srbije uvek su dobijale negativan odgovor, ali u Evropi su došli do drugačijih zaključaka.

 

Preciznije rečeno, holandska poslanica u Specijalnom odboru Evropskog parlamenta o organizovanom kriminalu, korupciji i „pranju“ para novca Emin Bozkurt otrkila kako se “šteluju” rezultati na Balkanu.

 

Prema njenim saznanjima postoje “jake veze između fudbalskih i kriminalnih organizacija, posebno u istočnoj Evropi i na Balkanu“. Ona navodi da su se u Rusiji, Ukrajini, Bugarskoj i Srbiji, pripadnici kriminalnih krugova infiltrirali u klubove i saveze i da deluju iznutra, a klubove koriste kao paravan za svoje aktivnosti.
„U tim i mnogim drugom zemljama, poput Nemačke, Italije i Turske, kriminalci ubeđivanjem, podmićivanjem i pretnjama utiču na igrače i sudije kako bi namestili mečeve“, navodi se u izveštaju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter