Bivši šampion Dejvid Hej želi da se penzioniše pobedom nad starijim bratom Kličko. Bivši svetski šampion u teškoj kategoriji je za meč u kojem je u julu pobedio sunarodnika iz Velike Britanije Dereka Čizoru dobio dozvolu Bokserskog saveza Luksemburga, ali taj duel nije bio u borbi za titulu, ovoga puta želi podršku od britanskog saveza.

“Ovo je jedina borba koja me zanima u teškoj kategoriji. WBC svetska titula je jedini pojas koji želim pre nego što se stvarno penzionišem”, rekao je Hej.


Dejvid Hej je postao šampion pobedom nad Nikolaem Valuevim u borbi “Davida protiv Golijata”, gde je nakon više poena i pre svega pametnim boksovanjem pobedio “Džina” Valueva.

Titulu je branio u Mančesteru dva puta protiv Ruiza i Harisona. A onda je došao na red Vladimir Kličko. U Hamburgu Kličko uzima titulu Heju jednoglasnom odlukom sudija, ostaje za priču kako se Hej žalio na probleme sa stopalom, pre i za vreme meča.

Ostaje da vidimo da li će Bokserska asocijacija Britanije i Kličko dozvoliti Heju ovu borbu a nama gledaocima još jedan spektakl.