0
Košarka

Jedan od najtalentovanijih centara naše zemlje Dušan Ristić vredno skuplja najveća priznanja širom Evrope u juniorskoj konkurenciji

Marčuljonis kao inspiracija

Objavljeno: 17.09.12 u 17:09

Mladi centar KK Crvena zvezda DIVA, Dušan Ristić (210, 1995), nastavio je da sakuplja najveća priznanja na juniorskim turnirima širom Evrope. Posle titule najkorisnijeg igrača Evroliginog kvalifikacionog tunrira za juniore osvojene u februaru ove godine u Beogradu, perspektivni Zvezdin centar ovo laskavo priznanje prigrabio je i na Ol-star utukmici prestižnog NBA kampa „Košarka bez granica“.

“Prvog dana kampa smo se upoznali sa organizatorima, NBA trenerima i igračima, a posebno zadovoljstvo nam je bilo što je direktor kampa bio Marin Sedlaček. Bili smo razvrstani po pozicijama kako bismo počeli sa treninzima, a treninge su vodili asovi poput Timoteja Mozgova, Aleksa Šveda, Andreja Kirilenka, Šarunasa Marčuljonisa… Igrali smo i nekoliko utakmica koje su služile za dodatnu proveru. Bili smo podeljeni u četiri ekipe, a tada je napravljena selekcija od 20 igrača koji su učestvovali na Ol-star meču.”

Ristić je na ovom meču pružio odličnu partiju, ubacio je 14 poena i zaslužio MVP priznanje.
“Drago mi je da sam izabran za najkorisnijeg igrača te utakmice, ali moram da napomenem da su osim mene veliki potencijal pokazali Marko Tejić i Rade Zagorac i dokazali da se srspka košarka po talentu nalazi u samom svetskom vrhu”, konstatovao je Ristić i potom dodao:

“Veoma sam počastvovan što sam imao priliku da radim sa NBA trenerima i igračima. Sjajan je osećaj kada imaš priliku da učiš od takvih velikana svetske košarke. Takođe, privilegija je i trenirati sa najboljim igričama u mom uzrastu iz cele Evrope. Najjači utisak na mene je ostavio Šarunas Marčuljonis. On je bio jedan od pomoćnih trenera u ekipi za koju sam ja igrao i njegovo prisustvo me je dodatno motivisalo da pružim svoj maksimum”, zaključio je Ristić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter