0
AdmiralBet ABA Liga

Posle "Večitih" i Radnički iz Kragujevca je osvojio jedan pripremni kup

Radnički osvojio kup u Kumanovu

Objavljeno: 16.09.12 u 18:41

Košarkaši Radničkog trijumfalno se vraćaju sa međunarodnog turnira u Kumanovu jer su u finalnoj utakmici porazili novosadsku Vojvodinu rezultatom 87:72 (21:23, 28:16, 14:11, 24:22). Tako u središte Šumadije donose prvi ovosezonski pehar.

U „srpskom“ finalu, prva četvrtina donela je prednost Novosađana 23:21, da bi već u sledećoj deonici razlika prešla na stranu izabranika Miroslava Mute Nikolića. Boljim izvršavanjem odbrambenih zadataka, Crveni đavoli dopuštaju „lalama“ tek 16 poena.pa je između dva poluvremena rezultat bio 49:39 u korist ABA ligaša.

U drugom poluvremenu radnički nije dopuštao najboljoj ekipi Prve lige Srbije da dođe do izražaja.  Radnički je bio bolji i u završnom periodu – 24:22, što je donelo pobedu od 15 poena razlike – 87:72.

I u drugoj utakmici na ovom turniru najveći doprinos uspehu pružio je Vajt, ovoga puta ubeležio je 27 poena. Još su kao poentri došli do izražaja: Emening sa 11 poena, odnosno Vortington, Dragojlović i Mijatović – po deset.

Po povratku iz Makedonije, košarkaši Radničkog nastavljaju sa trenažnim procesom u Kragujevcu, a prvi naredni takmičarski izazov očekuje ih na humanitarnom turniru u Nišu. U četvrtak 20. septembra od 18 časova Radnički se sastaje sa prvakom Bugarske, Levskim iz Sofije. Drugi polufinalni par su Konstantin iz Niša i MZT iz Skoplja koji igraju iste večeri od 20 časova i 30 minuta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter