0
Evropske lige

Stara Dama preokretom do nove pobede, Bolonja šokirala Rim, Napoli siguran, gol Baste

Juve ne zna da izgubi

Objavljeno: 16.09.12 u 17:18

Juventus 46 utakmica u nizu ne zna za poraz, a nije bilo dovoljno ni to što je Đenova povela golom Imobilea u meču trećeg kola Serija A.

Dugo se Juve mučio, ali je ipak u drugom poluvremenu uspeo da izjednači preko Đakerinija da bi Vučinić sa bele tačke preokrenuo rezultat a tačku na i stavio je Asamoa.

Juventus je tako na deobi prvog mesta sa fantastičnim Laciom i Napolijem sa stopostotnim učinkom. Napoli je došao do trijumfa savladavši Parmu sa 3:1 na San paolu, pobedu je već u trećem minutu najavio Kavani nakon penala koji je skrivio Antonio Mirante, makedonski reprezentativac Pandev je povisio na 2:0 ali je neizvesnost u meč pred kraj poluvremena uneo golom Marko Parolo. Ipak Napolitanci nisu dozvolili prošlosezonsko iznenadjenje, pa je supertalentovani Lorenco Insinje potvrdio trijumf domaćih i postavio konačan rezultat.

Navijači Rome su u totalnom šoku pošto su prvi put od 2004. izgubili od Bolonje, ono što najviše boli navijače Rome je što jeste njihov tim vodio 2:0 preko Florencija i Lamele i to sve do 72. minuta. A onda u šestedeset sekundi dva gola Bolonje, prvo Điraldinjo a zatim Dijamanti, za potpuni šok pobrinuo se na samom kraju meča drugim golom sjajni Alberto Điraldinjo.

Crnogorac Stevan Jovetić je nastavio svoju golgetersku seriju, prvo je savladao golmana Katanije, a onda je asistirao veteranu Luki Toniju koji je potvrdio pobedu „Ljubičastih“.

Udineze nije uspeo da tijumfuje na gostovanju kod Sijene iako su vodili 2:0 golovima Dušana Baste i Antonija Di Natalea ali je Siena posle isključenja Lazarija uspela da dodje do boda.

Palermo – Kaljari 1:1
Milan – Atalanta 0:1
Kjevo – Lacio 1:3
Fiorentina – Katanija 2:0
Napoli – Parma 3:1
Peskara – Sampdorija 2:3
Sijena – Udineze 2:2
Roma – Bolonja 2:3
Đenova – Juventus 1:3
Torino – Inter 20:45

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter