0
AdmiralBet ABA Liga

Crveno-beli su kompletirali tim za narednu sezonu. Poslednja kockica Zvezdinog mozaika konačno je sklopljena –Demarkus Nelson stigao je u Beograd.

Stigao Nelson

Objavljeno: 15.09.12 u 21:13

Najnovije pojačanje Crvene Zvezde, DeMarkus Nelson je danas stiao u Beograd. Po sletanju na beogradski aerodrom dao je intervju za klupski sajt.

Drugi put sam u Srbiji. Prošli put sam bio ovde na pripremama na nekoj planinu sa Donjeckom kada je trener bio Saša Obradović. Znam da je Beograd prelep grad čiji je zaštitni znak sport, i očigledno Zvezda i Partizan
A kako je sebe navijačima Zvezde predstavio je Nelson:

„Ja sam neko ko želi da se takmiči i da pobeđuje. Volim da igram košarku, trudim se da stalno napredujem, ali glavna stvar po kojoj ocenjujem svoj uspeh je da li mogu da predvodim tim do pobede.

Nelson je dobro upoznat u kakvu sredinu dolazi:
Znam da je Zvezda klub sa velikom tradicijom, da se uvek borila za primat sa Partizanom. Znam da je Partizan u poslednje vreme bio bolji i da je pobeđivao, ali dolazi nova era. Zvezda je napravila dobar tim, spreman sam za velika dela i nadam se da ćemo uspeti da ove godine osvojimo titulu.“

Veliki deo priprema crveno-belih za novu sezonu Nelson je propustio, ali to ga mnogo ne zabrinjava:
U dobrom sam stanju. Nisam još u takmičarskoj formi, ali sam fizički i psihički odlično pripremljen. Proteklih mesec dana sam individualno trenirao, ali kao što znate možete da vežbate koliko hoćete, na utakmicama će se zaista videti šta ste uradili.
Na pitanje šta očekuje od sezone u Zvezdinom dresu Nelson je rekao:

Ne mogu još da kažem da će ovo biti najveći izazov u karijeri. Igrao sam na najvišem nivou u Americi, a takođe sam igrao i na vrlo visokom nivou u Evropi. Učestvovao sam u Evroligi, takmičio se u najboljim ligama u Italiji, Francuskoj i Ukrajini. Sigurno da je ovo veliki izazov za mene, ali prvenstveno prilika da predvodim klub u jako kvalitetnim takmičenjima kao što su ABA liga, srpska liga i Evrokup. Moj cilj je da osvojim sva tri takmičenja. Ne znam da li je to moguće, ali u svaku sezonu ulazim samo sa željom da pobedim. Nadam se da ćemo sklopiti sve kockice i hemiju sa parketa preneti u trofeje. Ne znam nijednog budućeg saigrača privatno samo mi je poznato da su u klubu još dvojica Amerikanaca. Biće potrebno mnogo prilagođavaa, posebno sa moje strane, jer dolazim malo kasno. Ali to je sport“ – rekao je Nelson i dodao:

Moja primarna pozicija je plejmejker. Ali, takođe mogu da odgovorim zadacima na mestu dvojke, ako trener bude to želeo. Kao klinac sam igrao isključivo jedinicu. Na koledžu sam više vremena provodio na dvojci, jer je trener smatrao da je za tim bolje da čuvam nešto više igrače i da više učestvujem u skoku. Ta mogućnost da igram na više pozicija može samo da pomogne timu i spreman sam da igram da ispoštujem svaku zamisao trenera“ – zaključio je Nelson.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter