0
Evropske lige

Dortmund bolji od Leverkuzena, Bajern tri od tri, sjajni Nirnberg

Milioneri ne reaguju na aspirine

Objavljeno: 15.09.12 u 17:36
Borusija iz Dortmunda još jednom je bez ikakvih problema upisala tri boda na svom stadionu. Pred punim Signal Iduna Parkom milioneri su sa tri gola počastili Bajer iz Leverkuzena. Goleadu je otvorio Mats Humels, da bi se na poluvreme otišlo vođstvom domaćih od 2:0 strelac je bio Jakub Blaščikovski. Treći gol delo je još jednog poljskog reprezentativca – Roberta Levandovskog.
Bajern je sjajno počeo meč protiv Majnca i poveo već u drugom minutu, nakon greške odbrane Miler je uposlio Mandžukića, koji nastavlja seriju pogodaka. U 13. minutu posle centaršuta Badštubera gol postiže Švajnštajger. Očekivala se goleada, ali ništa od toga. Adam Šalai je sa bele tačke uneo neizvesnost u ovaj meč, ali je sve rešio golom u nadoknadi vremena Toni Kros.
Borusija iz Menhengladbaha ima velikih problema na startu sezone, oldasci Dantea i Rojsa su ih poremetili, a to je iskoristio i Nirnberg, koji je kući odneo sva tri boda. Poveli su gosti sa 2:0 preko Klosea i Simonsa, ali je De Jong vratio nadu domaćima. Granit Džaka je izjednačio, ali je sva tri boda Nirnbergu doneo Kijotake.
Hanover i Verder su još jednom odigrali ludački meč, postignuto je pet golova, a domaćin je uzeo ceo plen. Posle 10. minuta već je bilo 2:0 (Hušti i Anderson), ali se Verder nije predavao i vratio se u meč golovima Hanta i De Bruina. Međutim, u 90. minutu je Mađar Hušti zapečatio sudbinu zelenih svojim drugim golom.
Štutgart nije uspeo da dođe do prve pobede, na svom stadionu su odigrali samo 0:0 sa Fortunom iz Dizeldorfa, a bitna informacija je da se Zdravko kuzmanović vratio na teren posle povrede.
Bajern je prvi na tabeli sa svih devet bodova iz tri meča, a šansu da ih u stopu prati ima Ajntraht koji u nedelju igra protiv HSV-a.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter