0
Evropske lige

Bajern i Ajntraht žele tri od tri

Aspirini umiruju milionere?

Objavljeno: 14.09.12 u 13:26

Večeras startuje 3. kolo nemačke Bundeslige i to susretom Augzburga i Volfsburga. Ekipa Feliksa Magata čudno je započela sezonu, pobedili su u gostima Štutgart, a zatim su demolirani na svom terenu i to od Hanovera (4:0). Magat se nada novoj pobedi u gostima, ali Augzburg je i prošle sezone pokazao da je čvrsta ekipa, naročito na svom terenu. Ipak, vukovi su favoriti.

Derbi meč se igra u subotu kada šampion Dortmund, koji je neporažen u prethodnih 30 ligaških mečeva dočekuje Bajer iz Leverkuzena. Milioneri žele da nastave sjajan niz i u ligi, ali i protiv aspirindžija, pošto su od poslednjih deset mečeva izgubili samo jedan. Dortmund je naravno favorit, ali će se Lever svojski potruditi da ih nekako umiri i uspava, kao je to moguće protiv Rojsa, Groskrojca, Blaščikovskog, Levandovskog, Gecea…

Bajern želi da pobedi i u trećem meču sezonu, a na Alijanc areni dočekuju Majnc. Ekipa Tomasa Tušela može da ima razloga za optimimizam, pošto nisu izgubili u Minhenu dve godine (pobeda i remi). Ali Bajern želi osvetu, a Majnc ove sezone ima slabiji tim u odnosu na prethodne godine. Martinez je spreman za meč od prvog minuta, neće biti Robena i Gomeza (kao i Alabe, Rafinje i Kontenta, ali su oni manje bitni), ali i pored toga Bavarci su apsolutni favoriti.

Sjajni Hanover dočekuje Verder i treba očekivati spektakularan meč, kao i svaki put kada se ovi timovi sastaju. Uvek ima puno oglova, a to treba očekivati i ovoga puta. Šalke gostuje Grojteru i trebalo bi da upiše tri boda, dok Štutgart dočekuje Dizeldorf i morao bi posle dva startna poraza da upiše pobedu.
Ajntraht je odlično počeo sezonu, imaju dva trijumfa, a nadaju se da protiv Hamburga mogu da nastave seriju. Ipak, HSV dolazi spremniji nego ikad sa sve Van der Vartom u ekipi.

 

Bundesliga 3. kolo  
Augzburg – Volfsburg (petak 20.30)
Bajern – Majnc (subota 15.30)
Dortmund – Leverkuzen  
Hanover – Verder  
Menhengladbah – Nirnberg  
Štutgart – Dizeldorf  
Grojter Firt – Šalke (subota 18.30)
Frajburg – Hofenhajm (nedelja 15.30)
Ajntraht – HSV (nedelja 17.30)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter