0
Ostali sportovi

Najuspešniji trener svih vremena više nije selektor Hrvatske

Rudić napustio „barakude“

Objavljeno: 13.09.12 u 20:32

Umorio se Ratko Rudić od trenerskog posla i prepustio klupu Hrvatske mlađim kolegama. Slavni trener će i dalje nastaviti da radi u Savezu , ali kao sportski direktor.

“Dosta je bilo, 30 godina na klupi je i mene umorilo. Red je da šansu dobiju mlađi treneri. Ostaću da radim u Savezu kao sportski direktor svih reprezentacija i kao savetnik“, rekao je Rudić.

Rudića će na klupi zameniti, njegov dosadašnji asistent, Elvis Fatović.

Najtrofejniji stručnjak u istoriji vaterpola je za vreme svoje karijere vodio četiri nacionalna tima, Jugoslaviju, Italiju, SAD i Hrvatsku. Rudić je pre trenerske karijere igrao vaterpolo. Bio je član tima Jugoslavije koja je na Igrama u Moskvi 1980. godine osvojila srebro.

Rudić je za osam godina na klupi Hrvatske osvojio devet medalja, od čega su najznačajnija tri zlata. Svetska liga 2012. godine, Evropsko prvenstvo 2010, u Zagrebu, i naravno zlato na nedavno završenim Igraama u Londonu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter