0
Košarka

Pozdravi pljuvačima

Objavljeno: 13.09.12 u 09:53
Posle kvalifikovanja za Eurobasket ljuti na medije su bili Savan i Teodosić, njima se pridružio i Krstić koji je bio definitivno naš najbolji pojedinac u ovim kvalifikacijama.
On je na svom tviter nalogu napisao „Hvala svima na podršci, nije bilo lako. Sami smo krivi, ali opet najbitnije je da idemo na EP. Do sledeće godine, živeli!“ a posle se i filozofski Krle obratio kritičarima „A hvala i pljuvačima, malo ste se istrčali, jer tek ono glavno predstoji. Hvala i nekim medijima koji su nas ‘podržali’ i objasnili kako treba da se igra za svoju zemlju… Kada se trava poseče prvo izađu zmije!„.
Takođe je i Krstić kao i Savanović stao u odbranu Teodosića: „Hteli mi da priznamo ili ne, Miloš Teodosić je najbolji plejmejker Evrope, pa polako sa pljuvanjem, da ne izgubimo i njega…“
A na pitanje da li je bilo nervoze pred olučujući meč odgovorio je: Pitate me da li sam se nervirao pred meč sa Izraelom, od kog je na kraju zavisilo idemo li na Eurobasket? Ako se ne nerviraš zbog meča, onda ti je svejedno. Naš pristup je uvek takav. Tačno, imali smo oscilacije, ali najvažnije je da smo u odlučujućim momentima uvek igrali dobro. Naravno, poraz u Estoniji bio je užasan… Ali, spokojno smo sebi rekli ‘Ništa nije gotovo, još uvek imamo šansu da odemo u Sloveniju (koja je domaćin narednog Eurobasketa)“. U utorak našem rivalu (Izraelu) nismo ostavili ni najmanju šansu.
Mladom Danilu Anđušiću, Duda je dao solidnu minutažu u ovim kvalifikacijama, iako se stiče utisak da mladom igraču nedostaje sigurnost, njegov kvalitet je neosporan.
Mi smo svi deo iste priče. Jesam mlađi, jesam nov, ali snosim istu odgovornost kao i svi ostali igrači u timu. Možda je i taj period naše adaptacije stvorio problem u celom sistemu jer je zakočio pripreme. Na kraju, cilj smo ostvarili što znači da smo u nameri uspeli. Verujem u ovu ekipu. Ovo je tim za medalju. I, ako nas zaobiđu povrede imaćemo priliku to i da dokažemo naredne godine u Sloveniji“ rekao je Anđušić.
Možda ovo jeste tim za medalju ali prikazanom igrom u nekoliko mečeva u ovim kvalifikacijama se ne osvaja medalja.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter