0
Domaći fudbal

Zbpog diskriminacije

Pazarci se žale UEFA

Objavljeno: 13.09.12 u 18:57

Nezadovoljni odbijanjem njihove žalbe i potvrđivanjem kazne od dve utakmice igranja pred praznim tribinama, čelnici Novog Pazara su odlučili da se žale Evropskoj kući fudbala (UEFA).

Pazarci su izdali saopštenje u kojem ističu da disciplinski organi Zajednice Superlige imaju dvostruke aršine i da se prema njima odnose kao prema „eksperimentalnim kunićima“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

– I mi u fudbalskom klubu i svi u gradu su zgranuti skandaloznom odlukom drugostepene komisije da neprihvati našu žalbu i dozvoli nam da igramo pred publikom protiv Spartaka. Time potvrđuju sumnju mnogih ljubitelja fudbala da je prvostepena kazna izrečena kako bi olakšali gostovanje Crvene zvezde u Novom Pazaru.

Očigledno da fudbalska birokratija šalje poruku da se fudbal igra zbog njih i njihovih
honorara, a ne zbog publike na koju se ti isti stalno pozivaju. Iskreni ljubitelji fudbala širom Srbije su godinama priželjkivali da FK Novi Pazar uđe u Superligu zbog najbrojnije publike i najbolje atmosfere. To isto potvrđuju i igrači i rukovodstva iz drugih klubova koji sa nestrpljenjem očekuju mečeve sa našim timom jer takvu atmosferu nemogu da dožive na drugim stadionima.

Takođe i statistika pokazuje da smo drugi po gledanosti čime smo podigli prosečnu
posećenost na stadionima širom države. Sve ovo nije bilo dovoljno da neki pojedinci u FSS FK Novi Pazar i dalje tretiraju kao eksperimentalne kuniće kažnjavajući svaki incident drakonskim kaznama.

Najočitiji primer dvostrukih aršina su poslednje izrečene kazne na današnjem zasedanju kada su za upad publike na teren, tuču navijača na tribinama i upotrebu pirotehnike klubovi kažnjni sa blagim novčanim i uslovnim kaznama.

Ovakav tretman prema Fudbalskom klubu Novi Pazar daje za pravo onim snagama u našem kraju koji tvrde da smo diskriminisani u mnogim oblastima, pa i u fudbalu, što gubi naš osnovni smisao da kroz fudbal približimo Novi Pazar ostalim delovima Srbije.

Pošto naši zahtevi, molbe i žalbe nisu naišle na pozitivan odziv u FSS, a sve u interesu fudbala, zbog retrogradnih pojedinaca koji na Novi Pazar gledaju kao na neko strano telo potražićemo pomoć od UEFA – stoji u saopštenju Pazaraca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter