0
Tenis

Svetski džet set učetvovao na humanitarnoj aukciji

Novak prikupio 1,4 miliona dolara za decu Srbije

Objavljeno: 13.09.12 u 18:12

Humanitarna fondacija Novaka Đokovića sakupila je na dobrotvornoj večeri 1.400.000 dolara pomoći za decu Srbije.

Počasni predsednik ove fondacije Novak Đoković bio je domaćin dobrotvorne večere na kojoj je održana aukcija brojnih predmeta i dragocenosti. Na aukciji su učetvovale brojne ugledne i poznate ličnoosti iz sveta sporta, zabave, mode… Najviše pažnje i najzanimljivije nadmetanje privukli su privatni teniski meč sa Đokovićem, karte za Madonin koncert po izboru i druženje sa pop divom, kao i partija golfa sa holivudskom zvezdom Endijem Garsijom.

„Prezadovoljan sam prvom dobrotvornom večerom fondacije. Iako ona postoji već pet godina, sada je vrlo precizno usmereno njeno delovanje na podršku ranom obrazovanju dece, pre svega u mojoj Srbiji. Ovakvim dogadjajima skrećemo pažnju javnosti na probleme koji imaju sva društva i ja se zahvaljujem svima koji su učestvovali i pruzili podršku“, rekao je Đoković.

On je rekao da će fondacija u saradnji sa UNICEF-om pokušati da donese sreću i radost deci.
„Ono što moja fondacija i ja želimo je da pomognemo i podignemo svest u Srbiji o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i da pokušamo da omogucćimo deci da imaju pristup sportskim aktivnostima i objektima, bolju ishranu i obrazovanje. Ovo je prvi ovakav dogadjaj u organizaciji fondacije i svi smo veoma uzbudjeni zbog toga“, izjavi je najbolji srpski teniser.

Od osnivanja 2007. godine misija Đokovićeve fondacije je da umanji patnje mališana, posebno u Srbiji, nastalih zbog neuhranjenosti, manjka obrazovanja, bolesti ili gubitka porodice, time što će se obezbediti sva potrebna sredstva ili usluge, bilo zajednicama ili pojedincima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter